Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι Κρι: Στα €3,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

Το περιθώριο μικτού κέρδους ενισχύθηκε σημαντικά και ανήλθε σε 40,9% (εξάμηνο 2015: 36,1%), με αποτέλεσμα το μικτό κέρδος να εμφανίζεται αυξημένο κατά €1,70 εκ., σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο.

Κρι Κρι: Στα €3,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

H βιομηχανία γάλακτος Κρι Κρι δημοσίευσε τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε €34,78 εκ. έναντι €34,63 εκ. το 2015 (οριακά αυξημένος +0,4%).

Το περιθώριο μικτού κέρδους ενισχύθηκε σημαντικά και ανήλθε σε 40,9% (εξάμηνο 2015: 36,1%), με αποτέλεσμα το μικτό κέρδος να εμφανίζεται αυξημένο κατά €1,70 εκ., σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο.

Ωστόσο, η βελτίωση αυτή δεν απεικονίζεται και στα υπόλοιπα μεγέθη της κερδοφορίας, μιας και τα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου έχουν επιβαρυνθεί με έκτακτο ποσό €1,53 εκ. περίπου ως προβλέψεις επισφάλειας πελατών, βάσει των όρων της συμφωνίας εξυγίανσης των εταιρειών του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Έτσι, τα υπόλοιπα μεγέθη της κερδοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:

- Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε €6,17 εκ. έναντι €6,18 εκ. το εξάμηνο 2015.

- Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €4,51 εκ., έναντι €4,56 εκ. το εξάμηνο 2015.

- Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε €3,60 εκ., έναντι €4,25 εκ. το εξάμηνο 2015.

Στην ελληνική αγορά, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των πωλήσεων των επώνυμων (branded) προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό, αντισταθμίστηκε και μέρος της απώλειας πωλήσεων που επέφερε η διακοπή της συνεργασίας παραγωγής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με τις εταιρείες του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Έτσι, στην ελληνική αγορά παγωτού, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της NIELSEN παρουσίασε πτώση 11,4%, η Κρι-Κρι πέτυχε αύξηση στις πωλήσεις των τυποποιημένων επώνυμων προϊόντων κατά 14% και ανέβασε το μερίδιο της σε 13,6%. Η επιτυχία αυτή οφείλεται, κυρίως, στα νέα προϊόντα που λανσαρίστηκαν φέτος, σε συνδυασμό με την έντονη διαφήμιση σε όλα τα μέσα επικοινωνίας και την επέκταση της αριθμητικής διανομής του δικτύου πωλήσεων.

Επίσης, στην ελληνική αγορά γιαουρτιού που εμφανίζεται πτωτική 7,6% (στοιχεία IRI σε όγκο για τα γιαούρτια «ευρωπαϊκού τύπου»), η Κρι-Κρι κατάφερε να έχει αύξηση 11% στις πωλήσεις επώνυμου γιαουρτιού.

Πλέον, τα πρόσφατα στοιχεία (IRI σε όγκο, Ιούλιος 2016) κατατάσσουν την Κρι-Κρι στη 2η θέση με μερίδιο 15,3%. Ειδικότερα, στην υποκατηγορία των «παιδικών γιαουρτιών» η Κρι-Κρι καταλαμβάνει την 1η θέση με μερίδιο 32,2%, ενώ στην υποκατηγορία των «γιαουρτιών αγελάδος» έρχεται 2η, με μερίδιο 20,8%. Θεαματική ήταν και η είσοδος στην κατηγορία των «λειτουργικών γιαουρτιών». Τα SUPER SPOON, η νέα καινοτόμα σειρά γιαουρτιών με υψηλές πρωτεΐνες και super φρούτα, κατέλαβαν μερίδιο 14,9% μέσα στους 3 πρώτους μήνες από το λανσάρισμα τους.

Τέλος, στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αλματώδη ανάπτυξη (αύξηση +39%). Το αποτέλεσμα αυτό προέρχεται από νέες συνεργασίες, αλλά και από την αξιοποίηση της δυναμικής που έχει το ελληνικό γιαούρτι στις χώρες της Δυτ. Ευρώπης που έχουμε παρουσία. Έτσι, η συμμετοχή των εξαγωγών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 24% των ετήσιων πωλήσεων του 2016.

Όσον αφορά στις επενδύσεις, για την ενίσχυση της παραγωγικής υποδομής προγραμματίζεται η υλοποίηση τριετούς επενδυτικού σχεδίου ύψους €10 εκ. Έμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση του εργοστασίου γιαουρτιού και στον εκσυγχρονισμό συγκεκριμένων γραμμών παραγωγής παγωτού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v