Πήγασος: Αναδιαπραγμάτευση δανεισμού και ΑΜΚ για άρση της επιτήρησης

Συνεχίζει τις προσπάθειες για ενίσχυση της ρευστότητάς της η διοίκηση της Πήγασος με στόχο την άρση των μετοχών της από την κατηγορία Επιτήρησης. Εκτός από την αναδιαπραγμάτευση δανεισμού, προχωρά σε καταθέσεις μετοχών έναντι μελλοντικής ΑΜΚ.

Πήγασος: Αναδιαπραγμάτευση δανεισμού και ΑΜΚ για άρση της επιτήρησης
Η διοίκηση της Πήγασος Εκδοτική ενημερώνει ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της με στόχο την άρση των αιτιών που οδήγησαν τις μετοχές της στην κατηγορία της επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρίας έχουν υπαχθεί από 08/01/2011 στην κατηγορία επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010. Οι ζημιές αποδίδονται στις συνέπειες των συνεχιζόμενων τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί των εσόδων του ομίλου που προέρχονται κυρίως από διαφήμιση.

Οι προσπάθειες της διοίκησης έχουν ανακόψει το ρυθμό επιδείνωσης των οικονομικών συνεπειών και συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη συμπίεση του λειτουργικού κόστους. Παράλληλα, λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και προς τούτο πέρα από την αναδιαπραγμάτευση του δανεισμού έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις μετόχων έναντι μελλοντικής αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, με το υπόλοιπο αυτών την 30ή/06/2016 να ανέρχεται σε 6,15 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση διατηρεί την πεποίθηση για το πρόσκαιρο των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών και προσβλέπει στη μεταστροφή του γενικότερου αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v