Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Συρρίκνωση ζημιών και αυξημένος τζίρος στο εξάμηνο

Η εταιρία εμφάνισε ζημίες 833.489 ευρώ, σε σχέση με τη ζημίες 2.373.403 ευρώ κατά την ίδια περίοδο του 2015.

Ακρίτας: Συρρίκνωση ζημιών και αυξημένος τζίρος στο εξάμηνο

Η διοίκηση της Ακρίτας συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει θέσει σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες για την επιστροφή της μοναδικής Ελληνικής εταιρίας του κλάδου τεχνητής ξυλείας σε θετικά λειτουργικά αποτελέσματα.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζονται εντονότατα αρχικά από τον ιδιαίτερα αυξημένο κύκλο εργασιών, καθώς για το Α Εξάμηνο ανήλθε σε 12.079.230 ευρώ αυξημένος κατά 4.035.050 ήτοι 50,16% σε σχέση με το 2015, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί δυναμική συγκρινόμενος και με το 2014 καθώς είναι αυξημένος κατά 11,9%.

Επιπρόσθετα τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, παρά το ότι ανήλθαν σε ζημίες ποσού 833.489 ευρώ, δείχνουν τη θετική ροπή στην οποία διέρχεται η εταιρία καθώς είναι μειωμένα σε σχέση με τη ζημία 2.373.403 ευρώ που εμφάνισαν κατά την ίδια περίοδο του 2015.

Το μικτό περιθώριο πωλήσεων ανήλθε οριακά αρνητικό στο -0,47% έναντι -17,57% της προηγούμενης χρήσης με προοπτική να κλείσει σε θετικά επίπεδα στο τέλος της χρήσης με βάση τη δυναμική των πωλήσεων που εμφανίζεται μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.

Οπως επισημαίνει η εταιρία, η Ακρίτας Α.Ε. εντός της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία τα τελευταία έξι χρόνια, καταφέρνει να εκπληρώνει στο έπακρο τις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ιδρύματα και τους εργαζομένους. Το επιχειρηματικό σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για την επιστροφή του ομίλου σε θετικά αποτελέσματα έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διατήρηση και ενίσχυση του ορθολογικού μίγματος πωλήσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό με τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου πωλήσεων και την αναστροφή του EBITDA, ενώ ταυτόχρονα εστιάζει στην ποιοτική αναβάθμισης του πελατολογίου και στην αξιοποίηση της κυρίαρχης θέσης στην Εθνική Αγορά ως η μοναδική Ελληνική βιομηχανία στον κλάδο της τεχνητής ξυλείας.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρίας έχουν ενταχθεί σε Επιτήρηση από τον Απρίλιο του 2015 καθώς το ύψος των ζημιών στα αποτελέσματα του 2014 υπερέβαιναν το 30% των ιδίων κεφαλαίων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v