Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλασιασμό επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά θέλει η Cosco

Στα 3 εκατομμύρια θέλει η Cosco να αυξηθούν οι επιβάτες κρουαζιέρας που χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά.

Τριπλασιασμό επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά θέλει η Cosco

Η Cosco στοχεύει σε υπερδιπλασιασμό του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά τα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Xu Lirong.

«Η κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας είναι γύρω στο 1,1 εκατ. άτομα ετησίως επί του παρόντος. Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να αυξηθεί στο 1,5 εκατ. και στα 3 εκατ. μακροπρόθεσμα», είπε κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων του νέου προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά.

Στα εγκαίνια του νέου προβλήτα Αγίου Νικολάου παραβρέθηκαν η κα Κουντουρά Έλενα, αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού. Παρόντες επίσης ήταν o κ. Μώραλης Ι., Δήμαρχος Πειραιά, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας Σ., o Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης Γ., βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Το έργο ολοκλήρωσε επιτυχώς η ΤΕΚΑΛ ΑΤΕ σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή Τεχνοδομική μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Το έργο κατασκευάστηκε με πλωτά κιβώτια οπλισμένου σκυροδέματος και δίνει μια επιπλέον θέση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων άνω των 250 μέτρων αφού έχει μήκος 284μ. και βάθος -11 ενώ ο χερσαίος χώρος είναι 8,415 τ.μ.

Έτσι οι συνολικές θέσεις παραβολής για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων διαμορφώνονται σε 10 (ανάλογα του μεγέθους των πλοίων).

Στο πλαίσιο της νέας σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΟΛΠ Α.Ε. πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά έργα τα οποία πρόκειται να καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά το κορυφαίο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v