Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλό κλίμα στη συνάντηση διοίκησης Attica Bank με SSM-ΤτΕ

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα έδωσε η διοίκηση της τράπεζας στους ελεγκτές, αναφορικά με το πότε και το πώς θα γίνει το «συμμάζεμα». Προχωρά η έκδοση ομολόγων Αλογοσκούφη, ανακόπηκαν οι εκροές καταθέσεων.

Καλό κλίμα στη συνάντηση διοίκησης Attica Bank με SSM-ΤτΕ

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόπτες της Attica Bank από την ανταπόκριση και τις αναλυτικές απαντήσεις που έδωσε η διοίκηση σε 36 ευρήματα του ελέγχου που έγινε στην τράπεζα.

Η συνάντηση των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και η διοίκηση έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα με ημερομηνίες για το πότε θα γίνεται η κάθε κίνηση στο πλαίσιο του συμμαζέματος και της εξυγίανσης της τράπεζας τόσο στο λειτουργικό κόστος όσο και στο θέμα της ολοκλήρωσης της συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Το χρονοδιάγραμμα, μάλιστα, θα σταλεί τις επόμενες ημέρες και στον SSM.

Από την ΤτΕ παρούσες ήταν η κα Παπαγιαννίδου και η κα Βουδούρη η οποία είναι επόπτρια της ΤτΕ στην Attica Bank, ενώ το κλιμάκιο του SSM αποτελούνταν από τρεις Ελληνες και τρεις ξένους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις έχει ηρεμήσει και δεν υπάρχουν εκροές.
Η τράπεζα ανακοίνωσε και την έκδοση ομολόγων ύψους 380 εκατ. ευρώ με εγγύηση Δημοσίου (νόμος Αλογοσκούφη). Για το θέμα, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, έχει δοθεί έγκριση από την DG Comp.

Attica Bank: Εντός 1,5 μήνα η έκδοση ομολόγων 380 εκατ. με εγγύηση Δημοσίου

Η Attica Bank με ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διαθέσιμων ενεχύρων προς άντληση ρευστότητας από το Ευρωσύστημα, σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (άρθρο 2, Ν. 3723/08), ονομαστικής αξίας 380 εκ. ευρώ.

Οπως αναφέρει η τράπεζα, όλες οι εκδόσεις ομολόγων των ελληνικών τραπεζών που πραγματοποιούνται βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3723/08 από την έναρξη της ισχύος του, εντάσσονται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο περί κρατικών ενισχύσεων.

Συνεπώς, και η έκδοση στην οποία προγραμματίζει να προβεί η Attica Bank, τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία.

Η Τράπεζα έχει προβεί σε εκδόσεις αντίστοιχων ομολόγων και στο παρελθόν (με την τελευταία εξ αυτών να έχει λήξει στις 26/7/2016) οι οποίες έχουν τύχει της έγκρισης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά το πέρας έκδοσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος 1,5 μήνα, η Τράπεζα θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό. 

Σημειώνεται πως το Euro2day.gr σε σχετικό άρθρο είχε «προαναγγείλει» την κίνηση της Τράπεζας Αττικής. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v