Π. Ρουμελιώτης: Η Attica Bank θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο

Ικανοποιημένα τα στελέχη του ΔΝΤ μετά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο της Attica Bank. Την Πέμπτη κλειδώνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Πράσινο φως από DG Comp για τα «ομόλογα Αλογοσκούφη».

Π. Ρουμελιώτης: Η Attica Bank θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο

Επαφές στην Ουάσιγκτον με στελέχη του ΔΝΤ είχε ο πρόεδρος της Attica Bank που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της Συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Η επίσκεψη έγινε ενώ ήδη η τράπεζα είχε πάρει την έγκριση της DG Comp για το ομόλογο των 380 εκατ. ευρώ με το οποίο θα αποκτήσει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και θα μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα την εξυγίανση της και την πλήρη συμμόρφωση της με τις υποδείξεις του SSM και της ΕΚΤ.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κου Ρουμελιώτη η επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού η οποία θα εξετάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας και αμέσως μετά, την ίδια ημέρα, ο κος Ρουμελιώτης θα κάνει τις τελικές εισηγήσεις στο Δ.Σ. προκειμένου να εγκριθεί και εν συνεχεία να σταλεί στην ΤτΕ.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης θα σταλεί και στην DG Comp προκειμένου να εγκριθεί και από εκεί η διαδικασία η οποία θα κρατήσει περίπου δυο μήνες.

Ο πρόεδρος της Attica Βank ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με στελέχη του ΔΝΤ έμειναν ικανοποιημένα από τις αποφάσεις και το στρατηγικό σχεδιασμό της Attica Bank.

«Η τράπεζα Αττικής θα μπορέσει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον στη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας με αιχμή τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας», δήλωσε ο Π. Ρουμελιώτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v