Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Εντός 1,5 μήνα η έκδοση ομολόγων 380 εκατ. με εγγύηση Δημοσίου

Στην έκδοση ομολόγου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ονομαστικής αξίας 380 εκ. ευρώ προχωρά η τράπεζα. Στόχος η ενίσχυση των ενεχύρων για την άντληση ρευστότητας από το ευρωσύστημα.

Attica Bank: Εντός 1,5 μήνα η έκδοση ομολόγων 380 εκατ. με εγγύηση Δημοσίου

Η Attica Bank με ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διαθέσιμων ενεχύρων προς άντληση ρευστότητας από το Ευρωσύστημα, σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (άρθρο 2, Ν. 3723/08), ονομαστικής αξίας 380 εκ. ευρώ.

Οπως αναφέρει η τράπεζα, όλες οι εκδόσεις ομολόγων των ελληνικών τραπεζών που πραγματοποιούνται βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3723/08 από την έναρξη της ισχύος του, εντάσσονται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο περί κρατικών ενισχύσεων.

Συνεπώς, και η έκδοση στην οποία προγραμματίζει να προβεί η Attica Bank, τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία.

Η Τράπεζα έχει προβεί σε εκδόσεις αντίστοιχων ομολόγων και στο παρελθόν (με την τελευταία εξ αυτών να έχει λήξει στις 26/7/2016) οι οποίες έχουν τύχει της έγκρισης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά το πέρας έκδοσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος 1,5 μήνα, η Τράπεζα θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό. 

Σημειώνεται πως το Euro2day.gr σε σχετικό άρθρο είχε «προαναγγείλει» την κίνηση της Τράπεζας Αττικής. 

Οπως αποκάλυψε το Εuro2day.gr, η τράπεζα διαθέτει σήμερα περιορισμένα αποδεκτά ενέχυρα για άντληση ρευστότητας από τον ELA, με βάση τις οικονομικές καταστάσεις πρώτου εξαμήνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v