Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Κέρδη μετά από φόρους 83 χιλ. ευρώ στο έτος

Τα έσοδα της CPI για την οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30/6/2016 διαμορφώθηκαν σε 13,83 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5% έναντι της προηγούμενης, ωστόσο τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 83 χιλ. ευρώ από 28 χιλ. ευρώ.

CPI: Κέρδη μετά από φόρους 83 χιλ. ευρώ στο έτος

Κερδοφόρα εμφανίζονται τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου (1/7/2015-30/6/2016) της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σε επίπεδο δωδεκαμήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 83 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 28 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρήση. Επίσης, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρίας (EBITDA) παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, καθώς ανήλθε σε 635 χιλ. ευρώ έναντι 903 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Τα έσοδα της εταιρίας παρουσίασαν μείωση 5% και διαμορφώθηκαν σε 13,83 εκατ. ευρώ έναντι 14,57 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με την συμμετοχή των υπηρεσιών στο σύνολο των εσόδων να συνεχίζει να είναι στα επίπεδα του 32%.

H μικτή κερδοφορία της εταιρίας υπέστη μείωση 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκε σε 3,02 εκατ. ευρώ.

Τέλος, συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος), ο οποίος σε επίπεδο δωδεκαμήνου έχει μειωθεί σε ποσοστό 26%, καθώς διαμορφώθηκε σε 1,82 εκατ. ευρώ έναντι 2,46 εκατ. ευρώ στις 30/6/2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της CPI κ. Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: «Σε μια δύσκολη χρονιά που ξεκίνησε για εμάς με capital control και με πολύ δυσμενείς συνθήκες στο μακροοικονομικό περιβάλλον, καταφέραμε να αυξήσουμε την κερδοφορία μας σε επίπεδο 12μήνου έχοντας μια μικρή μείωση στα συνολικά έσοδα. Παρ' όλο που οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, στην πραγματικότητα απλά έχουμε προσαρμοστεί σε αυτές, σκοπός μας την νέα χρονιά είναι να παραμείνουμε σε τροχιά κερδοφορίας με συνεχή έλεγχο της ρευστότητας και των δαπανών μας, ώστε να είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν και να αυξήσουμε τα μερίδια αγοράς στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v