Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Κέντρο εξυπηρέτησης χάλυβα στα Οινόφυτα

Η ΣΙΔΜΑ ενισχύει τη παρουσία της με το Νέο Κέντρο Επεξεργασίας και Εμπορίας Χάλυβα στα Οινόφυτα. Η παραγωγική δυναμικότητα ανέρχεται στους 200 χιλιάδες μετρικούς τόνους (μ.τ.) ετησίως.

ΣΙΔΜΑ: Κέντρο εξυπηρέτησης χάλυβα στα Οινόφυτα
Η ΣΙΔΜΑ ενισχύει τη παρουσία της με το Νέο Κέντρο Επεξεργασίας και Εμπορίας Χάλυβα στα Οινόφυτα. Η παραγωγική δυναμικότητα ανέρχεται στους 200 χιλιάδες μετρικούς τόνους (μ.τ.) ετησίως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΣΙΔΜΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος της και της συνεχούς ανάπτυξης των υποδομών της, ολοκλήρωσε τη μεταφορά των Γραμμών Παραγωγής από τον Ασπρόπυργο στα Οινόφυτα, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 80 στρεμμάτων.

Το Νέο Κέντρο Επεξεργασίας και Εμπορίας Χάλυβα καλύπτει έκταση 11.000 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να προσδώσει νέα δυναμική στην παραγωγικότητα της εταιρείας, καθώς δύναται να αποδώσει 200 χιλιάδες μετρικούς τόνους ετησίως.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η ΣΙΔΜΑ διαθέτει ένα ευρύ πελατολόγιο βιομηχανιών και βιοτεχνών τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό, στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Σε πρώτη φάση, η νέα μονάδα στα Οινόφυτα εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει το 25% του συνολικού όγκου πωλήσεων της εταιρείας και το 52% της συνολικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Παρακολουθώντας, δε, τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, και επενδύοντας στον μηχανολογικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία, η ΣΙΔΜΑ ΑΕ εξόπλισε τις νέες εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες γραμμές παραγωγής:

* Γραμμές κοπής πλατέων προϊόντων διαφόρων ποιοτήτων.

* Γραμμή επιφανειακής επεξεργασίας προϊόντων ανοξείδωτου χάλυβα.

Επιπλέον, οι νέες εγκαταστάσεις είναι εφοδιασμένες με ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους για την ασφαλή και γρήγορη φύλαξη και διαλογή των προϊόντων.

Σημειώνεται, πως η μεταφορά και η αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής θα συμβάλλει στη βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης των πελατών. Μεσοπρόσθεσμα, προβλέπεται και η μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών της εταιρείας από τον Ταύρο στα Οινόφυτα, με στόχο την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και την τελεσφόρο συλλειτουργία όλων των μονάδων της ΣΙΔΜΑ.

Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου εργοστασίου της, η εταιρεία δήλωσε: ”Με τη λειτουργία της νέας μονάδας στα Οινόφυτα, ολοκληρώσαμε το επενδυτικό πρόγραμμα, που προβλέπονταν για τα Κεφάλαια που αντλήσαμε από το Χ.Α.Α. Η μετακίνηση του κέντρου διανομής από τον Ασπρόπυργο στα Οινόφυτα θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως την αύξηση της μεταποιητικής της δραστηριότητας με την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων για την επεξεργασία νέων προϊόντων καθώς και την εξοικονόμηση του κόστους των ενοικίων που δαπανά για τις εγκαταστάσεις της Π. Ράλλη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v