Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Εκλεισε η πώληση της UBB λένε οι Βούλγαροι

Φαβορί για τη εξαγορά της UBB είναι ο βελγικός όμιλος της KBC. Η τράπεζα δραστηριοποιείται στη βουλγαρική αγορά, μέσω της θυγατρικής της CIBank. Η OTP έταιρος διεκδικητής της UBB.

ETE: Εκλεισε η πώληση της UBB λένε οι Βούλγαροι

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα, ο διαγωνισμός πώλησης της UBB από την Εθνική Τράπεζα, με τον βελγικό όμιλο KBC να προβάλει ως φαβορί.

Όπως είναι γνωστό, για την απόκτηση της βουλγαρικής θυγατρικής της Εθνικής υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές από την βελγική τράπεζα KBC και την ουγγρική OTP. Αμφότερες διαθέτουν, ήδη, παρουσία στη Βουλγαρία, την οποία θα την ενισχύσουν σημαντικά αποκτώντας την UBB που αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη τοπική τράπεζα με ενεργητικό 3,57 δισ. ευρώ.

Όπως έγραψε η στήλη Χαμαιλέων  η KBC δραστηριοποιείται στη βουλγαρική αγορά, μέσω της θυγατρικής της CIBank που έχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 3% και στην τοπική ασφαλιστική αγορά, μέσω της DZI με μερίδιο αγοράς 12% στη Ζωή και 10% στις Γενικές Ασφαλίσεις.

Η OTP ελέγχει την DSK Bank, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στα Βαλκάνια.

Το 2015 η UBB εμφάνισε κέρδη προ φόρων 34,1 εκατ. ευρώ αυξημένα σε σχέση με το 2014 χάρη στην βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους και την αύξηση των εσόδων από προμήθειες.

Οι προβλέψεις της αυξήθηκαν κατά 15,5% στα 63,7 εκατ. ευρώ. Οι καταθέσεις ανήλθαν σε 2,6 δισ. ευρώ με το μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις να διαμορφώνεται στο 7,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v