Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2016

Σφηνάκια για Εθνική, ENΚΛΩ και μερίσματα

Σφηνάκια για Εθνική, ENΚΛΩ και μερίσματα

ΕΘΝΙΚΗ-UBB: Ο βελγικός όμιλος KBC είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση της UBB, βουλγαρικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού τύπου, η KBC έχει προσλάβει την JP Morgan ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο για να συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης της UBB, που είναι σε εξέλιξη.

Ο βελγικός όμιλος έχει ήδη παρουσία στη βουλγαρική αγορά μέσω της θυγατρικής του CIBank, που έχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 3%. Δραστηριοποιείται επίσης στην τοπική ασφαλιστική αγορά, μέσω της DZI, με μερίδιο αγοράς 12% στη Ζωή και 10% στις Γενικές Ασφαλίσεις.

Η UBB αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βουλγαρίας, με ενεργητικό 3,57 δισ. ευρώ.

 

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Αρκετές είναι φέτος οι περιπτώσεις εισηγμένων εταιρειών που είτε μοίρασαν αυξημένο μέρισμα, είτε προχωρούν στη διανομή μερισμάτων προηγούμενων χρήσεων (σύντομα αναμένονται οι σχετικές έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μετόχων σε ΕΥΔΑΠ και Ικτίνο, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη ΓΣ της Πετρόπουλος).

Πολύ πιθανόν, γιατί από του χρόνου ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων θα αυξηθεί από το 10% στο 15%.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΚΛΩ: Με πρώην εργαζόμενους και τοπικούς παράγοντες συναντήθηκε ο υποψήφιος επενδυτής που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία του πάλαι ποτέ ισχυρού Ομίλου, μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Λέγεται μάλιστα πως προσκείμενα τεχνικά κλιμάκια έχουν ήδη ξεκινήσει επισκέψεις στα εργοστάσια, προκειμένου να διαπιστώσουν το πόσο «μάχιμα» είναι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v