Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαμάρ: Πρόταση για ανάληψη διοίκησης από Pilarstone και αναχρηματοδότηση από τράπεζες

Η διαδικασία τρέχει στο πλαίσιο της εξωδικαστικής διαδικασίας που διεξάγεται στη Γαλλία, με βάση το εκεί θεσμικό πλαίσιο για εμπιστευτική συμφιλιωτική διευθέτηση χρέους με προστασία από ενέργειες πιστωτών.

Φαμάρ: Πρόταση για ανάληψη διοίκησης από Pilarstone και αναχρηματοδότηση από τράπεζες

Πρόταση για την παροχή αναχρηματοδότησης στον όμιλο Φαμάρ, συμφερόντων της οικογενείας Μαρινόπουλου από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και την ανάληψη της διοίκησης συνολικά του ομίλου από την Pilarstone (πλατφόρμα διαχείρισης δανείων που έχει σχηματιστεί από την KKR) κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία.

Η διαδικασία τρέχει στο πλαίσιο της εξωδικαστικής διαδικασίας που διεξάγεται εκεί, με βάση το γαλλικό θεσμικό πλαίσιο για εμπιστευτική συμφιλιωτική διευθέτηση χρέους με προστασία από ενέργειες πιστωτών.

Η απόφαση για την έγκριση ή μη της σχετικής πρότασης αναμένεται εντός των ημερών.

Το γαλλικό θεσμικό πλαίσιο για εξωδικαστική διευθέτηση χρέους προβλέπει τη διενέργεια εμπιστευτικής/συμφιλιωτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εταιρείας που βρίσκεται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων της και των πιστωτριών τραπεζών της, μέσω του Επιμελητηρίου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτό του Παρισιού. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, για όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση, οι εταιρείες έχουν προστασία από ενέργειες πιστωτών, ενώ η διαδικασία δεν αφορά σε δικαιώματα/απαιτήσεις εργαζόμενων και προμηθευτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v