Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΛΜ: ”Γκάζι” για 50 νέα ”Mothercare” φέτος

”Γκάζι” στο πρόγραμμα επέκτασης της αλυσίδας Mothercare πατάει η Κλουκίνας – Λάππας προκειμένου αφενός να αντισταθμίσει την καθυστέρηση στην ανάπτυξη των Colours & Beauty και αφετέρου να αντιμετωπίσει την όξυνση του ανταγωνισμού.

ΚΛΜ: ”Γκάζι” για 50 νέα ”Mothercare” φέτος
”Γκάζι” στο πρόγραμμα επέκτασης της αλυσίδας Mothercare πατάει η Κλουκίνας – Λάππας προκειμένου αφενός να αντισταθμίσει την καθυστέρηση στην ανάπτυξη των Colours & Beauty και αφετέρου να αντιμετωπίσει την όξυνση του ανταγωνισμού που θα επιφέρει τυχόν ένταξη της ανταγωνίστριάς της Lapin στο άρμα ενός ισχυρού ομίλου όπως αυτός των Folli Follie – KAΕ.



Λόγω του προβλήματος ανεύρεσης ακινήτων το δίκτυο της αλυσίδας καλλυντικών και αξεσουάρ, Colours & Beauty, την αποκλειστική αντιπροσώπευση της οποίας έχει πάρει η Κλουκίνας, αναπτύσσεται αργά σε σχέση με τον σχεδιασμό που προβλέπει τη λειτουργία 70 καταστημάτων εντός της τριετίας 2007-09.

Οι χαμηλοί ρυθμοί στην ανάπτυξη δικτύου της Colours & Beauty επέβαλαν στην Κλουκίνας – Λάππας, σύμφωνα με αναλυτές και διαχειριστές, να επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα στην Mothercare.

Έτσι, στοχεύει στο τέλος της φετινής χρήσης να έχει φθάσει των αριθμό των καταστημάτων Mothercare στα 51 από 39 σήμερα (μαζί με τα shop in shop) στην Ελλάδα.

Στα Βαλκάνια η Κλουκίνας Λάππας διαθέτει σήμερα 6 καταστήματα Mothercare στα οποία θα προστεθούν άλλα 26 κατά την διετία 2008-09 επεκτείνοντας την παρουσία της σε Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Αλβανία Βοσνία και Μαυροβούνιο.

Έτσι το 2009 θα φθάσει να διαθέτει πάνω από 80 καταστήματα ενώ με βάσει το αρχικό πλάνο προβλεπόταν να φθάσει τα 89 Mothercare στα τέλη του 2010.

Ταυτόχρονα θα αναπτυχθεί περαιτέρω το δίκτυο καταστημάτων παιδικών παιχνιδιών Early Learning Center την αντιπροσώπευση της οποίας για Ελλάδα και Βαλκάνια ανέλαβε πρόσφατα η Kλουκίνας Λάππας. Στόχος είναι η ανάπτυξη 30 καταστημάτων στα Βαλκάνια ως το τέλος του 2010.

Η ELC διέθετε 4 καταστήματα όταν η Κλουκίνας εξαγόρασε την εταιρεία που αντιπροσώπευε την αλυσίδα στην Ελλάδα στα οποία προστίθενται τρία επιπλέον σε Άλιμο, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη.

Τέλος, σύμφωνα με φήμες, που είδαν και το φως της δημοσιότητας, χωρίς να σχολιασθούν από την εισηγμένη, η Κλουκίνας Λάππας διαπραγματεύεται την ανάληψη αντιπροσώπευσης ισπανικής αλυσίδας γυναικείας ένδυσης.

Χρ. Κίτσιος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v