Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτούνται και επιστρέφουν τις εξτρά αμοιβές ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ

Δεκτές έγιναν οι παραιτήσεις του προέδρου και του CEO του ΑΔΜΗΕ από τον Γιώργο Σταθάκη. Αφορμή οι αυξήσεις μισθών που είχαν εγκρίνει, με αναδρομική ισχύ. Είναι νομότυπες υποστηρίζουν.

Παραιτούνται και επιστρέφουν τις εξτρά αμοιβές ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ

«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ.κ. Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα, αντίστοιχα», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές».

Προ ημερών είχε αποκαλυφθεί πως ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ είχαν χρησιμοποιήσει ρύθμιση που ψηφίστηκε στα τέλη του 2015 με την οποία καταργούνταν το πλαφόν στις αμοιβές των επικεφαλής κρατικών εταιρειών ώστε να λάβουν αυξήσεις μισθών. Μάλιστα, είχαν λάβει και αναδρομικές αυξήσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το θέμα είχε επισημάνει ο τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Σκρέκας ο οποίος είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v