Αttica Bank: Θεραπεύτηκε το 70% των προβλημάτων που ανέδειξε το πόρισμα

«Η προαναγγελθείσα από τη Διοίκηση της ΤτΕ κατάθεση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη και η διαδικασία που ακολουθείται είναι αναμενόμενη», τονίζει η Attica Bank. Ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί.

Αttica Bank: Θεραπεύτηκε το 70% των προβλημάτων που ανέδειξε το πόρισμα

Το πόρισμα που δημοσιοποιήθηκε εν μέσω τριημέρου αργιών είναι ήδη γνωστό στην Attica Bank, σημειώνει η σημερινή διοίκηση της τράπεζας και υποστηρίζει ότι κατάρτησε πλάνο διορθωτικών ενεργειών που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. και απεστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο και υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της.

Σε ανακοίνωση της τράπεζας τονίζεται ότι «η νέα Διοίκηση της Attica Bank, από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, έχει πρωτοστατήσει στην άμεση εξυγίανση της τράπεζας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά».

Αναφορικά με το πόρισμα σημειώνει ότι «το τελικό κείμενο το οποίο μας γνωστοποιήθηκε την 17η Οκτωβρίου 2016 από την Τράπεζα Ελλάδος, το Δ.Σ. της οποίας το αποδέχθηκε, κατάρτισε άμεσα πλάνο διορθωτικών ενεργειών που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. και απεστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο και υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της».

«Η Attica Bank έχει θεραπεύσει μέχρι σήμερα ποσοστό άνω του 70% των διορθωτικών ενεργειών του πορίσματος, που προέκυψε μετά από έρευνα των εποπτικών οργανισμών (SSM και Τράπεζα Ελλάδος) και μάλιστα ενημερώνει κάθε μήνα την Τράπεζα Ελλάδος για την περαιτέρω πρόοδο αυτού του καθοριστικού εγχειρήματος.

H τράπεζα, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή διοίκηση, η οποία τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως, πολύ περισσότερο καθώς τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα αποτελούν για την ίδια παρελθόν και δεν την επηρεάζουν πλέον.

Με νέα Διοίκηση, νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου, πλήρη λειτουργία όλων των Επιτροπών, η τράπεζα έχει επιστρέψει πλήρως στην εποπτική και επιχειρηματική κανονικότητα και αντιμετωπίζει το μέλλον με σύνεση, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Ειδικότερα τώρα για τα κρίσιμα ζητήματα που αναφέρονται:

1) Σε σχέση με την πιστοδοτική λειτουργία της τράπεζας, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί άριστα όσα αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική, στην ταξινόμηση και την αξιολόγηση πελατών και την εγκριτική διαδικασία.

2) Σε σχέση με τη σύσταση του ελέγχου, που αφορά στη συμμετοχή πελατών στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί και σχετική σημείωση υπάρχει στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30ης/9/2016, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Τράπεζα Ελλάδος.

3) Η Attica Bank, έχει εκπονήσει και υλοποιεί με επιτυχία Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης, το οποίο το έχει υποβάλει και αναμένει την τελική έγκριση από την DG Comp.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank:

- Έχει δεσμευτεί στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ότι δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ΜΜΕ, περιορίζοντας σταδιακά το πιστωτικό τους όριο.

- Επικεντρώνεται στο κύριο έργο της, που είναι η εξυγίανση του ισολογισμού της με την απεμπλοκή του καταγγελμένου χαρτοφυλακίου το οποίο προβλέπεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

-Επιπλέον, στοχεύει και στη διεύρυνση των συνεργασιών με διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτικούς φορείς προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τη διευκόλυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

- Υλοποίησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε και Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με τον Σύλλογο Εργαζομένων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της και την προσαρμογή της στις τρέχουσες ανάγκες της.

Συνεπώς, η προαναγγελθείσα από τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος κατάθεση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη και η διαδικασία που ακολουθείται είναι αναμενόμενη και η Attica Bank το αντιμετωπίζει όπως έχει σχεδιαστεί», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v