Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νάκας: Μικρή αύξηση πωλήσεων και στάσιμα κέρδη στο 6μηνο

Μετά την πορεία σταθεροποίησης των οικονομικών επιδόσεων του εισηγμένου ομίλου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η διοίκηση της εταιρείας παραθέτει τις προβλέψεις της για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Νάκας: Μικρή αύξηση πωλήσεων και στάσιμα κέρδη στο 6μηνο

Κόντρα στο περιβάλλον της γενικότερης οικονομικής κρίσης, ο Μουσικός Οίκος Νάκα κατάφερε στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου να αυξήσει οριακά τον κύκλο εργασιών του (από τα 10,23 στα 10,38 εκατ. ευρώ) και να διατηρήσει περίπου στάσιμη την κερδοφορία του (EBΙΤ από 1,04 σε 1,027 εκατ., προ φόρων κέρδη από 886 στις 867 χιλ. ευρώ και καθαρό αποτέλεσμα από τα 757 στις 658 χιλ. ευρώ).

Στα αξιοσημείωτα του εξαμήνου ήταν οι σαφώς θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές (+1,344 εκατ. ευρώ), μέσω των οποίων χρηματοδότησε κάποιες επενδύσεις και την επιστροφή κεφαλαίου (0,10 ευρώ ανά μετοχή, ή 634 χιλ.) στους μετόχους, ενώ παράλληλα περιόρισε και τον καθαρό δανεισμό στα 2,59 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση μέσα στις παρούσες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, προβλέπει ότι «ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της εταιρείας θα παραμείνουν στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Αναμένονται διερευνητικές επαφές με νέους οίκους του εξωτερικού για σύναψη συμφωνίας διανομής των προϊόντων τους σε Ελλάδα και Κύπρο και διεύρυνση με αυτό τον τρόπο του μεριδίου της αγοράς.

Κυριότερος κίνδυνος για την πορεία της εταιρείας παραμένει η ρευστή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως ενδεχόμενα νέα υφεσιακά μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω τα εισοδήματα φυσικών και νομικών προσώπων και θα ανατρέψουν τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης της εταιρείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v