Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Ιδρύει θυγατρική στην Ιορδανία

Ποιες κινήσεις δρομολογεί φέτος η εισηγμένη εταιρεία, προκειμένου να διευρύνει σε βάθος χρόνου τις εκτός Ελλάδας εργασίες της. Η επικείμενη συμμετοχή της στην ολλανδική Web IQ και οι βλέψεις για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Space Hellas: Ιδρύει θυγατρική στην Ιορδανία

Κινήσεις για την περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της επιχειρεί μέσα στο 2017 η εταιρεία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Space Hellas, σε επιλεγμένους τομείς στους οποίους διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα.

«Άμεσα ή έμμεσα, το ποσοστό του κύκλου εργασιών μας που κατευθύνεται στο εξωτερικό προσεγγίζει το 15% και έχουμε ως στόχο να το αυξήσουμε φέτος στο 20%» δηλώνει στο Euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Γιάννης Μερτζάνης, συμπληρώνοντας: «Ο στόχος για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών μας είναι ευρύτερος και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε συστηματικά εδώ και χρόνια. Φέτος θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική».

Έτσι, η εταιρεία πρόκειται σύντομα να ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Ιορδανία, η οποία θα λειτουργήσει τηλεπικοινωνιακό κόμβο, προσφέροντας υπηρεσίες διασύνδεσης σε πολυεθνικούς πελάτες, τόσο στο δίκτυο της British Telecom, όσο και άλλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Πέραν αυτού, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από την πλευρά της εισηγμένης και για το Κατάρ, καθώς προτίθεται να διεκδικήσει μέρος των έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν λόγω της διεξαγωγής του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη συγκεκριμένη χώρα. Μάλιστα, η εισηγμένη προτίθεται να συμμετάσχει τον επόμενο μήνα στην έκθεση World Stadium Congress που θα γίνει στην Ντόχα. Επίσης, παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις στον Ιράν.

«Με την ίδρυση θυγατρικής στην Ιορδανία και την εντατική προσπάθειά μας στο Κατάρ επιδιώκουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Η προσπάθεια όμως αυτή μπορεί να επηρεαστεί θετικά και σε περίπτωση που αναλάβουμε τελικά συγκεκριμένο έργο του Υπουργείου Εξωτερικών (Υπηρεσίες υποστήριξης Προξενικών Αρχών και Προξενικών Γραφείων Διπλωματικών Αποστολών στη διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων), όπου αναμένουμε την ανακήρυξη της εταιρείας ως προσωρινού αναδόχου. Το έργο περιλαμβάνει μια ζώνη άνω των δέκα χωρών (Τουρκία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Λίβανος, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ιράν, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο, Ομάν, Υεμένη), οπότε θα μας δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα ακόμη αποτύπωμα σε μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα γεωγραφική περιοχή».

Πέραν αυτών όμως, δυνατότητες περαιτέρω διεθνοποίησης των εργασιών της Space Hellas μπορούν να προέλθουν και από την επικείμενη στρατηγική συνεργασία της εισηγμένης με την ολλανδική Web IQ.
Η ελληνική εταιρεία σχεδιάζεται να αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή στη Web IQ και σύμφωνα με τον διευθυντή marketing κ. Παναγιώτη Μπέλλο, «στόχος μας σ’ αυτή τη συνεργασία είναι η πολύ ενεργή δραστηριοποίησή μας στο εμπορικό και το αναπτυξιακό κομμάτι της Web IQ, προσθέτοντας τη δική μας εμπειρία για την προσέγγιση και άλλων αγορών με διαφορετικά προϊόντα.

Σίγουρα για την εταιρεία ανοίγει ένας νέος πυλώνας που θα βασίζεται στο Cyber Security και στα Big Analytics, μέσω προϊόντων που θα προσφερθούν σε παλαιούς και νέους πελάτες, τόσο στην Ελλάδα όσο κυρίως στο εξωτερικό. Οι δύο εταιρείες πάντως δεν ήταν άγνωστες μεταξύ τους πριν καταλήξουν στην πρόσφατη συμφωνία. Η στρατηγική μας συνεργασία οικοδομήθηκε πάνω στην από κοινού υλοποίηση του έργου E-crime, που είχε αναλάβει η εταιρεία πριν από μερικά χρόνια».

Το 2016 έκλεισε για την εισηγμένη με κύκλο εργασιών 48,2 εκατ. και καθαρά κέρδη 900 χιλ. ευρώ, έναντι 827 χιλ. το 2015.

«Πέρυσι μόλις το 3% του κύκλου εργασιών μας προήλθε από έργα του δημοσίου» δηλώνει ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Γιάννης Δουλαβέρης, συμπληρώνοντας: «Σε ό,τι αφορά στα έργα του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζουμε να διευρύνουμε την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων-υπηρεσιών προς οργανισμούς που τηρούν αυστηρά κριτήρια στον τρόπο λειτουργία τους, ενώ στον τομέα των δημοσίων έργων βρισκόμαστε σε αναμονή των εξελίξεων».

Τέλος, σε ερώτηση για την προβλεπόμενη φετινή οικονομική πορεία του Ομίλου, ο κ. Δουλαβέρης σημείωσε πως «είναι αρκετά νωρίς για ασφαλείς εκτιμήσεις. Πάντως, με ένα συντηρητικό σενάριο, εμείς στοχεύουμε φέτος σε ίδιο ή και σε υψηλότερο επίπεδο κύκλου εργασιών, παρακολουθώντας επίσης στενά το μέτωπο των λειτουργικών μας εξόδων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v