Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάμψα: Το 65,81% ελέγχει η Venture μετά τη ΔΜ

Το 65,81% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Λάμψα θα κατέχει η Venture Ability σε συνδυασμό με την Homeric Department μετά το πέρας της δημόσιας πρότασης που είχε κατατεθεί.

Λάμψα: Το 65,81% ελέγχει η Venture μετά τη ΔΜ
Το 65,81% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Λάμψα θα κατέχει η Venture Ability σε συνδυασμό με την Homeric Department μετά το πέρας της δημόσιας πρότασης που είχε κατατεθεί.

---Η ανακοίνωση της Λάμψα

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3461 / 2006 ”Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις” (εφεξής ο ”Νόμος”), η ανώνυμη εταιρεία με έδρα την Δημοκρατία του Παναμά και την επωνυμία ”VENTURE ABILITY S.A.” (εφεξής ο ”Προτείνων”) ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Την 16η Ιανουαρίου 2008 ο Προτείνων απηύθυνε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών (εφεξής οι ”Μετοχές’) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ”ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (εφεξής η ”Εταιρεία” ή η ”ΛΑΜΨΑ”), οι οποίες δεν ανήκουν στην κυριότητα του Προτείνοντα ή της εταιρείας HOMERIC DEPARTMENT STORES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα, ήτοι 10.793.057 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 50,52% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΛΑΜΨΑ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του Πληροφοριακού Δελτίου του Προτείνοντος δυνάμει της από 7ης Φεβρουαρίου 2008 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

2. Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης άρχισε την 12η Φεβρουαρίου 2008 και έληξε την Τρίτη 11 Μαρτίου 2008.

3. Κατά τη Δημόσια Πρόταση προσφέρθηκαν εγκύρως στον Προτείνοντα, από 546 μετόχους της Εταιρείας, 3.446.248 Μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 16,13% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

4. Από τη δημοσιοποίηση της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι από την 17η Ιανουαρίου 2008 έως και την 11η Μαρτίου 2008, ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακώς 42.458 μετοχές της Εταιρείας, σε τιμή που δεν υπερέβη το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης. Όλες αυτές οι αποκτήσεις Μετοχών δηλώθηκαν και δημοσιεύτηκαν σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 του Νόμου. Μέχρι την λήξη της Περιόδου Αποδοχής ο Προτείνων, σε συνδυασμό με την HOMERIC DEPARTMENT STORES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα σχετικά με την απόκτηση ελέγχου της Εταιρείας, κατείχαν συνολικά 10.613.401 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 49,68% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

5. Μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής και μετά και την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μετόχων που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης και στα πλαίσια αυτής, ο Προτείνων, σε συνδυασμό με την HOMERIC DEPARTMENT STORES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα σχετικά με την απόκτηση ελέγχου της Εταιρείας, θα κατέχουν συνολικά 14.059.649 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 65,81% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

6. Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν εγκύρως και νομοτύπως στα πλαίσια της Δημόσιας Πρότασης και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθούν εντός έξι (6) εργασίμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, ήτοι την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008, με τον τρόπο που προβλέπεται στην παράγραφο 3.5 του Πληροφοριακού Δελτίου .

Επίσης, σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στην ίδια παράγραφο του Πληροφοριακού Δελτίου, το τίμημα θα καταβληθεί στους Αποδεχόμενους Μετόχους, με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στις Δηλώσεις Αποδοχής τους, την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v