Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με νέο ΜΟΔ η αναδιάρθρωση δανεισμού της MIG

Στα 460,3 εκατ. το ύψος του νέου ομολογιακού που θα εκδώσει η εταιρεία, με την Πειραιώς να δηλώνει επί της αρχής ενδιαφέρον για πλήρη κάλυψη. Πού θα κινηθεί το επιτόκιο. Στη Γενική Συνέλευση της 15ης Ιουνίου η έγκριση.

Με νέο ΜΟΔ η αναδιάρθρωση δανεισμού της MIG

Στην έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού ύψους 460,3 εκατ. ευρώ προχωρά η MIG για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της. 

Η εταιρεία θα εκδώσει 1,5 δισ. ομολογίες ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Το επιτόκιο της έκδοσης θα είναι το 12μηνο euribor συν spread 4 μονάδων.

Οπως ήδη ανακοινώθηκε, η MIG θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στις 15 Ιουνίου για έγκριση της έκδοσης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Το Δ.Σ. της MIG γνωστοποιεί ότι το ΜΟΔ αποτελεί μέρος της συμφωνίας με την Πειραιώς για την αναδιάρθρωση των δανείων. Η τελευταία έχει ήδη εκδηλώσει επί της αρχής την πρόθεσή της να προχωρήσει σε εξαγορά του συνόλου του ομολόγου. Παράλληλα, θα διατηρήσει το δικαίωμα, υπό συγκεκριμένους όρους, να μεταβιβάσει μέρος ή το σύνολο των τίτλων.

Όπως σημειώνει το Δ.Σ., η συναλλαγή θα οδηγήσει σε επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων υποχρεώσεων με χαμηλότερο κόστος. Ετσι, η έκδοση του ΜΟΔ θα συμβάλει στην άμεση επίτευξη των στόχων του ομίλου για μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους. Επιπλέον, θα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων και την ενίσχυση της μετοχικής αξίας όλων των μετόχων, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες και τις συνθήκες της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v