Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος Ideal: Προς συγχώνευση δύο θυγατρικών

Στο πλαίσιο της ορθολογικοποίησης των δομών των διαφόρων δραστηριοτήτων του η διοίκηση της Ιντεάλ αποφάσισε να προχωρήσει στην συγχώνευση των Mediterranean Advanced Systems και MyMulti Shop.

Ομιλος Ideal: Προς συγχώνευση δύο θυγατρικών
Στην συγχώνευση των εταιριών Mediterranean Advanced Systems και MyMulti Shop αποφάσισε να προχωρήσει ο όμιλος Ideal, στο πλαίσιο της ορθολογικοποίησης των δομών των διαφόρων δραστηριοτήτων του.

Σημειώνεται ότι η Ideal συμμετέχει με ποσοστό 100% στις δύο προαναφερθείσες εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της παροχής λύσεων στον τομέα μηχανών γραφείου και αναλωσίμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ideal, η συγκεκριμένη απόφαση βασίζεται στο πρόγραμμα και τους στόχους που είχαν τεθεί από την διοίκηση και αφορούσαν αφενός στην απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας των θυγατρικών εταιριών και αφετέρου στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος μέσω της εξοικονόμησης λειτουργικών εξόδων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι υπεγράφη η συμφωνία με την Panafon - Vodafone για τη μεταβίβαση του 39% του μετοχικού κεφαλαίου της Ideal Telecom, σε συνέχεια της απόφασης της γενικής συνέλευσης, για αλλαγή της επενδυτικής πολιτικής του ομίλου που αφορούσε στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Σημειώνεται ότι με την εν λόγω συμφωνία η Ideal Telecom περνά στον πλήρη έλεγχο της Panafon - Vodafone , καθώς το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρία είχε ήδη αποκτηθεί από την Panafon - Vodafone το 2001, μέσω διαδικασίας αυξήσεως κεφαλαίου.

Όπως επίσης αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, κεντρικός άξονας πλέον της πολιτικής του ομίλου Ιντεάλ είναι ο προσανατολισμός των δραστηριοτήτων του σε στρατηγικούς κλάδους με σημαντικά μεγέθη, όπως είναι η διανομή και υποστήριξη προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, η παροχή ολοκληρωμένων επιχειρηματικών λύσεων και η ασφάλεια ψηφιακών δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v