Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕ Δημητρίου: Φετινός στόχος το +20% στις πωλήσεις

Μειωμένο το κόστος χρηματοδότησης σε σχέση με πέρυσι, τόνισε η διοίκηση της εισηγμένης στη Γενική Συνέλευση. Ανοδικός ο κύκλος εργασιών στο πεντάμηνο. Τι επηρέασε τα αποτελέσματα του 2016.

ΓΕ Δημητρίου: Φετινός στόχος το +20% στις πωλήσεις

Άνοδο κύκλου εργασιών σημειώνει η ΓΕ Δημητρίου κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο και στόχος της εισηγμένης για το σύνολο της χρονιάς είναι η επανάληψη ενός ποσοστού ανόδου που να προσεγγίζει το περυσινό (+20,5% σε σύγκριση με το 2015).

Αυτό δήλωσε στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Δημητρίου, ο οποίος -μεταξύ άλλων- εστίασε:

Στη μετατροπή της ΓΕΔ σε εταιρεία συμμετοχών (holding). Η μητρική (εισηγμένη) εταιρεία θα παρέχει κάποιες υποστηρικτικές υπηρεσίες στις δύο θυγατρικές της εμπορικές επιχειρήσεις (πχ διοικητικές, οικονομικές, λογιστικές), η μία εκ των οποίων θα εστιάζει στα προϊόντα της Singer και άλλων μικροσυσκευών, ενώ η δεύτερη στα προϊόντα κλιματισμού και λευκών ηλεκτρικών συσκευών.

• Οι δύο θυγατρικές αυτές αποτιμήθηκαν στις 31/12/2016 λογιστικά στο ύψος του μετοχικού τους κεφαλαίου (πχ η εταιρεία των κλιματιστικών και των λευκών ηλεκτρικών συσκευών μόλις προς 1,6 εκατ. ευρώ) και στο τέλος του 2017 θα αποτιμηθούν σε εύλογες αξίες, σύμφωνα με τον νόμο.

• Φέτος, τα πιστωτικά όρια των τραπεζών προς το σύνολο του Ομίλου είναι αυξημένα και το κόστος χρηματοδότησης μειωμένο σε σχέση με πέρυσι.

• Τα περυσινά αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων, πράγμα που δεν αναμένεται να επαναληφθεί φέτος.

• Ο Όμιλος δεν έχει καμιά ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς τις τράπεζες και είναι απολύτως ενήμερη.

• Θα επιδιώξει την βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων προκειμένου σε βάθος χρόνου να μπορέσει να βγει η μετοχή από το καθεστώς της επιτήρησης (αρνητικά ίδια κεφάλαια).

Επίσης, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε η ακύρωση των ιδίων μετοχών που κατείχε η εισηγμένη (250.000 τεμάχια) μέσω λογιστικής μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου.

H Γ.Ε. Δημητρίου κατέχει υψηλά μερίδια στη χονδρική αγορά ηλεκτρικών συσκευών, δραστηριοποιούμενη στα είδη κλιματισμού και θέρμανσης, στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές, στις οικιακές συσκευές και στους αφυγραντήρες-καθαριστές αέρα. Γνωστά εμπορικά της σήματα είναι τα Toyotomi, Daikin, Hisene, Kerosun, Singer, ΙΖΟΛΑ και Sharp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v