Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δικαστικό χρήμα» περιμένει η Newsphone

Τι δήλωσε η διοίκηση της Newsphone για την πορεία του στρατηγικού της σχεδιασμού. Δικαστικές διεκδικήσεις 20 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, όταν ο καθαρός δανεισμός της εισηγμένης κυμαίνεται μόλις γύρω στο ένα εκατ. ευρώ.

«Δικαστικό χρήμα» περιμένει η Newsphone

Στην εκτίμηση ότι φέτος δεν θα επαναληφθούν οι περυσινές έκτακτες ζημίες (λογιστικές απομειώσεις) και έτσι η εταιρεία θα επανέλθει σε κερδοφόρο αποτέλεσμα και σε διανομή μερίσματος, προχώρησε ο Ευστράτιος Απέργης, διευθύνων σύμβουλος της Newsphone, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Ο κ. Απέργης επίσης αναφέρθηκε στην πρόοδο του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας, που είναι η διεύρυνση των εσόδων από υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από το 11-880, το vrisko.gr και μια σειρά άλλων επιλογών (π.χ. προβολή σε facebook και google).

«Έχουμε ήδη πάνω από έντεκα χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες, αριθμό που θέλουμε να διευρύνουμε στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Απέργης, συμπληρώνοντας πως «οι νέες αυτές εργασίες που στοχεύουμε να εμφανίζουν διψήφιο ποσοστό ανόδου κατά τα επόμενα χρόνια, αποτελούν σήμερα το 25% των συνολικών και η επίδρασή τους θα φανεί στα αποτελέσματά μας, όταν αποκλιμακωθεί ο ρυθμός πτώσης των “παραδοσιακών” μας δραστηριοτήτων».

Επιπλέον, η διοίκηση της εισηγμένης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, ανέφερε μεταξύ άλλων:

• Το πλοίο στο οποίο έχει επενδύσει η εταιρεία έφερε πέρυσι κερδοφόρα αποτελέσματα και ακόμη καλύτερες διαγράφονται οι φετινές του προοπτικές. «Έχουμε κάνει πολύ ικανοποιητική δουλειά στο κομμάτι των ηλεκτρονικών εισιτηρίων» σημείωσε ο κ. Απέργης.

• Φέτος, ολοκληρώνεται η πενταετία της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους εξυπηρέτησης στο κομμάτι των τηλεφωνικών ραντεβού και οι πάροχοι (μεταξύ αυτών και η Newsphone) πιστεύουν πως οι συμβάσεις θα ανανεωθούν και ενδεχομένως το αντικείμενό τους θα διευρυνθεί, περιλαμβάνοντας και τα ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων. Όπως τονίστηκε, η εταιρεία δεν πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά μόνο από τους ιδιώτες-χρήστες της υπηρεσίας. Τα έσοδα της συγκεκριμένης δραστηριότητας αποτελούν μόλις το 5% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Δικαστικές διεκδικήσεις

Την ώρα που ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας υπολείπεται του ενός εκατ. ευρώ (972 χιλ. στις 31/12/2016), η εισηγμένη εταιρεία -όπως αναφέρει και ο ορκωτός της ελεγκτής- έχει δύο επίδικες απαιτήσεις κατά του ελληνικού δημοσίου συνολικού ποσού 20,1 εκατ. ευρώ (11,3 και 8,8 εκατ., αντίστοιχα) και βάση των εκτιμήσεων της διοίκησης της εταιρείας, «η έκβαση των ανωτέρω υποθέσεων θα είναι θετική».

Η μία υπόθεση αφορά δικαστική απαίτηση κατά των ΥΠΕΣΔΔΑ και ΟΓΑ και η δεύτερη εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου (υπόθεση ΚΕΠ).

Η εισηγμένη έχει λογιστικοποιήσει τον κύκλο εργασιών προαναφερθεισών απαιτήσεων, έχοντας παράλληλα μέχρι τώρα δημιουργήσει σχετικές προβλέψεις περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για έργα που έχουν υλοποιηθεί, έχουν φορολογηθεί και έχουν επιβαρυνθεί με ΦΠΑ» υποστήριξε χθες η διοίκηση της εταιρείας, συμπληρώνοντας ωστόσο πως δεν μπορούν να προβλέψουν το πότε τελικά θα ολοκληρωθούν οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες.

Σε ερώτηση του Euro2day.gr για το πώς η διοίκηση προγραμματίζει να εκμεταλλευθεί το «καθαρό ταμείο» που πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί, η απάντηση ήταν πως «αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα εισπραχθούν τα χρήματα και το ποιες συνθήκες θα επικρατούν τότε».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v