Νέο ξεκίνημα για Interamerican

Ολοκληρώνεται σύντομα η εγκατάσταση της διοίκησης του oμίλου Interamerican στα νέα γραφεία, σε τρία σημεία της Λεωφόρου Συγγρού, κίνηση που ο κ. Κοντομηνάς χαρακτήρισε σημαντική για τη στρατηγική ανάπτυξη του ομίλου.

Νέο ξεκίνημα για Interamerican
Ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών η εγκατάσταση της διοίκησης του oμίλου Interamerican στα νέα γραφεία, σε τρία σημεία της Λεωφόρου Συγγρού.

Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν ήδη στον επί της Λεωφ. Συγγρού 350 πλήρως ανακαινισμένο Πύργο Interamerican οι διοικητικές υπηρεσίες των Εταιριών Ζωής και Υγείας, ενώ στο νεόδμητο κτήριο της Λεωφ. Συγγρού 209, εγκαταστάθηκε η Interamerican Γενικών Ασφαλίσεων. Εξάλλου, κατασκευαστικές λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου του νέου κτηρίου επί της Λεωφ. Συγγρού 124-126.

Oπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα τρία κτήρια είναι υψηλών κατασκευαστικών προδιαγραφών, με προβλέψεις για σύγχρονη τεχνολογική εγκατάσταση που θα υποστηρίξει τη διοικητική ”μηχανή” της Interamerican, αλλά και για άριστη λειτουργικότητα, που θα εξυπηρετήσει τις συνεργασίες των διευθύνσεων και τμημάτων της διοίκησης.

Το νέο κτήριο επί της Λεωφ. Συγγρού 124-126 από την περασμένη εβδομάδα παραδίδεται σε χρήση τμηματικά. Ήδη εγκαταστάθηκε η Intertrust, Εταιρία Διαχείρισης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Interamerican . Το κτήριο που χαρακτηρίζεται από τις δυναμικές γραμμές της φουτουριστικής σχεδίασης σε συνδυασμό με υπενθυμίσεις νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής σε στοιχεία της όψης του, έχει συνολική επιφάνεια ανάπτυξης στους 6 ορόφους του και στα υπόγεια 13.000 τετραγ. μέτρων.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Χαμηλότερα στη Λεωφ. Συγγρού και από την πλευρά της κατεύθυνσης προς Αθήνα, βρίσκεται το ιδιόκτητο κτήριο της Interamerican Γενικών Ασφαλίσεων, 7 ορόφων, με συνολικό ανάπτυγμα 5.400 τετραγ. μέτρων.

Ο Πύργος της Interamerican κοντά στο Φαληρικό Δέλτα, που έχει αλλάξει θεαματικά σε εικόνα, φιλοξενεί τις περισσότερες υπηρεσίες και το μεγαλύτερο μέρος του διοικητικού δυναμικού σε 11 ορόφους, συνολικού εμβαδού μαζί με τους υπόγειους χώρους 10.600 τετραγ. μέτρων.

Μέρος των κτηριακών εγκαταστάσεων της διοίκησης Interamerican αποτελεί και το ανακαινισμένο κτήριο της οδού Δοϊράνης 240, στην Καλλιθέα, όπου στεγάστηκε η Μηχανογράφηση του Ομίλου (INTERDATA), σε συνολική επιφάνεια 3.500 τετραγ. μέτρων.

Με αφορμή αυτή τη μετακίνηση, ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, Πρόεδρος του ομίλου Interamerican, επεσήμανε σε ομιλία του προς τα διοικητικά στελέχη ότι η εγκατάσταση στον άξονα της Λεωφ. Συγγρού όλων των εταιριών του oμίλου ήταν μία κίνηση σχολαστικά μελετημένη που παρά τη δαπανηρή πραγματοποίησή της, θα εξυπηρετήσει τη στρατηγική της ανάπτυξης των ομιλικών δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς: στον ασφαλιστικό, στον τομέα υγείας αλλά και στον επενδυτικό και χρηματοοικονομικό τομέα.

Ο κ. Κοντομηνάς τόνισε ότι στη σημερινή έντονα αρνητική συγκυρία, ειδικότερα για τον ασφαλιστικό κλάδο Ζωής, η Interamerican έχει να αντιπαραθέσει στο φαινόμενο της εξαφάνισης των κερδών από επενδύσεις και στην ύφεση των πωλήσεων, το υψηλό know-how που διαθέτει ως μέλος του ευρωπαϊκού ομίλου EUREKO, αλλά και ένα πολύ ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Στοιχεία, που παρέχουν στην Interamerican ισχύ για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της αγοράς, αλλά και προβάδισμα στην εκμετάλλευση των νέων ευκαιριών.

Ο Πρόεδρος του oμίλου Interamerican υπογράμμισε ότι δεν μπορεί παρά να ανακάμψει η ασφαλιστική αγορά, όταν το οικονομικό περιβάλλον θα είναι ευνοϊκότερο. Όπως επεσήμανε, ”ήδη οι φορολογικές ρυθμίσεις είναι ευνοϊκές για τις εταιρίες και τους ασφαλιζόμενους και αποτελούν μία πρώτη ανάσα για την αγορά”, ενώ ”τα περιθώρια ανάπτυξης για τις υγιείς και φερέγγυες επιχειρήσεις της ιδιωτικής ασφάλισης αργά ή γρήγορα, σε συνδυασμό με την απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης, θα διαφανεί ότι είναι μεγάλα”.

Ο κ. Κοντομηνάς έδωσε εμφαντικά την εικόνα μίας ουσιαστικής αλλαγής που συντελείται στη νοοτροπία των ανθρώπων του Ομίλου μέσα από το ομαδικό πνεύμα εργασίας που, παράλληλα με τον καλύτερο έλεγχο των εξόδων, θα φέρει για την Interamerican και πάλι εξαιρετικά αποτελέσματα. ”Είμεθα όλοι πωλητές”, ήταν η κατακλείδα της ομιλίας του κ. Κοντομηνά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v