Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Επεσαν οι υπογραφές για τη μονάδα στη Λιβύη

Η Μυτιληναίος ανέλαβε να κατασκευάσει ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος άνω των 650 MW στη Λιβύη. Τι δήλωσε μετά τις υπογραφές με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Μυτιληναίος: Επεσαν οι υπογραφές για τη μονάδα στη Λιβύη

Συμφωνία για την υλοποίηση της σύμβασης σχεδιασμού, προμήθειας και κατασκευής (EPC) μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης υπέγραψε η Μυτιληναίος με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL).

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στις 27.9.2017, σε ειδική τελετή στην Τρίπολη της Λιβύης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της GECOL Abdul Majid Hamza και εκπροσώπων της εταιρείας από την Τρίπολη, τη Βεγγάζη και το Τομπρούκ, αντιπροσωπείας της GE αλλά και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Mυτιληναίoς, κ. Ευ. Μυτιληναίου. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Τσίπρας. Στη συνέχεια ο κ. Mυτιληναίoς συναντήθηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο του Τομπρούκ.

Η νέα αυτή μονάδα, που αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες των κατοίκων της Λιβύης, θα έχει συνολική ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650 MW και καύσιμο, το φυσικό αέριο. Θα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 4 αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66 kV. Η συμβατική αξία για τη Mυτιληναίoς ανέρχεται στα $400 εκατομμύρια.

Το έργο θα εκτελεστεί βάσει χρονοδιαγράμματος ταχείας εκτέλεσης (fast track), ώστε ο πρώτος αεριοστρόβιλος να είναι έτοιμος για σύνδεση στο δίκτυο σε 9 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Ο κ. Mυτιληναίoς δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροδότηση της Λιβύης, βοηθώντας έτσι στην ανασυγκρότηση της χώρας. «Δεσμευόμαστε για αυτό το έργο και η Mυτιληναίoς είναι περήφανη που θα συμβάλει, αξιοποιώντας την τεράστια και μοναδική εμπειρία μας στην κατασκευή μεγάλων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Τομπρούκ είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τη σταθερότητα στη χώρα, καθώς είναι ένα ύψιστο αγαθό κοινής ωφέλειας που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού της Λιβύης. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της ομαλότητας για τον λαό της Λιβύης.

Πρόκειται για το πρώτο έργο της Mυτιληναίoς στη Λιβύη, μίας χώρας με ουσιώδεις ενεργειακές ανάγκες και απαιτήσεις. Η σε υψηλό επίπεδο χθεσινή τελετή καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας να στηρίξει αγορές που αντιμετωπίζουν σημαντικές ενεργειακές προκλήσεις.

Η επιλογή της Mυτιληναίoς ως αναδόχου του έργου εδραιώνει τη θέση της εταιρείας ανάμεσα στους πρωτοπόρους διεθνώς, καθώς με την τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί και ανταποκρίνεται σε απαιτητικά projects τέτοιου μεγέθους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v