Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inform Λύκος: Κέρδη 86 χιλ. ευρώ στο εξάμηνο

Τα κέρδη EBIT της εισηγμένης μειώθηκαν κατά € 0,2 εκατ. ή -22,1%, ως συνέπεια των υψηλότερων αποσβέσεων λόγω των νέων επενδύσεων που πραγματοποίησε ο Όμιλος κατά την προηγούμενη χρήση και ανήλθαν σε € 0,9 εκατ.

Inform Λύκος: Κέρδη 86 χιλ. ευρώ στο εξάμηνο

Ο Όμιλος INFORM διατήρησε τις πωλήσεις και τη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) του Α΄ εξαμήνου του 2017 στα ίδια επίπεδα με το Α΄ εξάμηνο του 2016.

Παράλληλα διατήρησε το περιθώριο μικτού κέρδους του, παρά τον υψηλό ανταγωνισμό, λόγω της συνεισφοράς των επενδύσεων, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρήση και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προσθήκη νέων συμβάσεων αποστολής λογαριασμών, καθώς και την προσφορά στην αγορά νέων καινοτόμων υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας (Dynamic Statements, Cloud Printing), αντισταθμίζοντας την πίεση των τιμών στα παραδοσιακά προϊόντα.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το Α΄ εξάμηνο του 2017, παρουσίασαν οριακή μείωση κατά -0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 και ανήλθαν σε € 31,8 εκατ. έναντι € 31,9 εκατ., παρά την πίεση των τιμών στα παραδοσιακά προϊόντα, η οποία αντισταθμίστηκε από την αύξηση των πωλήσεων υπηρεσιών στον τραπεζικό τομέα, από την προσφορά στην αγορά νέων καινοτόμων υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, καθώς και από την προσθήκη νέων συμβάσεων αποστολής λογαριασμών.

Παράλληλα, τα λειτουργικά έξοδα εξαιρουμένων των αποσβέσεων του Α΄ εξαμήνου του 2017, μειώθηκαν κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, χάρη στο πρόγραμμα ανάπτυξης της αποδοτικότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία έτη στις εταιρείες του Ομίλου.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, τα βασικά μεγέθη της κερδοφορίας του Ομίλου INFORM διαμορφώθηκαν, ως ακολούθως:

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, μειώθηκαν οριακά κατά € 0,1 εκατ. ή -4,8% και έφθασαν τα € 2,8 εκατ. έναντι € 2,9 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016,

Τα κέρδη προ φόρων και χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων (EBIT), μειώθηκαν κατά € 0,2 εκατ. ή -22,1%, ως συνέπεια των υψηλότερων αποσβέσεων λόγω των νέων επενδύσεων που πραγματοποίησε ο Όμιλος κατά την προηγούμενη χρήση και ανήλθαν σε € 0,9 εκατ. έναντι € 1,1 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016,
Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) του Ομίλου, ανήλθαν σε € 263 χιλ. έναντι € 522 χιλ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016,

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων (ΕΑΤ) του Ομίλου ανήλθαν σε 86 χιλ. ευρώ έναντι € 344 χιλ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Οι ενοποιημένες λειτουργικές ταμειακές ροές στο Α΄ εξάμηνο του 2017, ισχυροποιήθηκαν φθάνοντας τα € 1,5 εκατ., έναντι αρνητικών € -0,2 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016. Ο δε καθαρός δανεισμός σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε € 17,1 εκατ. κατά το Α΄ εξάμηνο του 2017, οριακά αυξημένος έναντι 16,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Ο Όμιλος και για το Β΄ εξάμηνο του 2017, συνεχίζει να εργάζεται προσηλωμένος στη στρατηγική του για ενίσχυση της θέσης του στους κλάδους που δραστηριοποιείται, με στόχο τη δημιουργία υψηλότερης προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες και τους μετόχους του. Η συνεισφορά των νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας αναμένεται να αυξηθεί στο Β΄ εξάμηνο του έτους, καθώς κάποιες από τις νέες συμβάσεις ξεκίνησαν σταδιακά εντός του Α΄ εξαμήνου, ενώ κάποιες άλλες θα ενεργοποιηθούν εντός του Β΄ εξαμήνου του 2017.

Σημειώνεται πως οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Inform Π. Λύκος Α.Ε., περιλαμβάνουν τις εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε., ALBANIAN DIGITAL PRINTING SOLUTIONS Sh.p.k., καθώς και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας TERRANE LTD (INFORM LYKOS SA - Ρουμανία). Οι εν λόγω οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνονται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της μητρικής εταιρείας AUSTRIACARD AG (πρώην LYKOS AG) με έδρα την Αυστρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v