Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Καταρχάς συμφωνία με CVC για το Ιασώ General

Το Δ.Σ. της Ιασώ αποφάσισε την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με θυγατρική της CVC Capital Partners για την πώληση της γενικής κλινικής. Οι πρώτες λεπτομέρειες μιας συμφωνίας που αιφνιδίασε την αγορά. Τα σχέδια της CVC και τα οφέλη για Ιασώ.

Ιασώ: Καταρχάς συμφωνία με CVC για το Ιασώ General

Την καταρχάς συμφωνία με θυγατρική της CVC Capital Partners για την πώληση του 97,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιασώ General ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης στο Χ.Α., η εισηγμένη Ιασώ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Euro2day.gr

Αιφνιδιάζοντας την αγορά, που θεωρούσε ότι επόμενος στόχος της CVC Capital είναι το Ερρίκος Ντυνάν, οι δύο πλευρές έφθασαν, υπό άκρα μυστικότητα (σ.σ. οι συζητήσεις διέρρευσαν μόλις τις τελευταίες ημέρες, παρά την πολυμετοχικότητα του Ιασώ) σε καταρχάς συμφωνία.

Το Δ.Σ. της Ιασώ έκρινε ικανοποιητική την προσφορά που έλαβε από τη Hellenic Healthcare S.A.R.L, εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα το Λουξεμβούργο, συμφερόντων της CVC Capital και των εγχώριων εταίρων της (Θεοχαράκης, Σπυρίδης), και αποφάσισε την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την εταιρεία, επί τη βάσει της προσφοράς.

Η Hellenic Healthcare θα διενεργήσει αναλυτικό οικονομικό και νομικό έλεγχο στην Iaso General, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ακρίβεια των στοιχείων στα οποία βασίστηκε η προσφορά της. Εφόσον δεν προκύψουν σημαντικές διαφορές από το due diligence και ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από πιστωτές του ομίλου Ιασώ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η σύμβαση αγοραπωλησίας.

Παρότι το τίμημα που προσφέρει η Hellenic Healthcare δεν έχει ανακοινωθεί, πηγές που είναι κοντά στη διαδικασία αναφέρουν ότι είναι άκρως ικανοποιητικό, σε επίπεδο συνολικής αξίας (enterprise value), καθώς το fund πέραν από μετρητά αναλαμβάνει πλήρως τον δανεισμό της γενικής κλινικής (σ.σ. ξεπερνά ελαφρώς τα 27 εκατ. ευρώ). Επιπρόσθετα, θα διατηρηθεί και θα επεκταθεί η συνεργασία της Ιασώ General με τη Φιλοκτήτης, θυγατρική της Ιασώ, στις υπηρεσίες αποκατάστασης.

Η CVC Capital Partners διαβλέπει μεγάλα περιθώρια αναδιάρθρωσης στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες. Mε την απόκτηση της General, κτίζει ικανοποιητική θέση στο Λεκανοπέδιο καθώς θα κατέχει δύο συμπληρωματικές γεωγραφικά κλινικές, που μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω στη λογική στενότερης συνεργασίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Για τον όμιλο Ιασώ, ενδεχόμενη πώληση της Iaso General θα ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητα και θα μειώσει τον δανεισμό του, προσφέροντας την ευχέρεια να προχωρήσουν επενδύσεις στο core business της μαιευτικής κλινικής που διαθέτει και τα υψηλότερα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας.

«Με ενδεχόμενη πώληση της Iaso General, ο όμιλος επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα» αναφέρουν στελέχη του Ιασώ, σημειώνοντας τις προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται για τον όμιλο, με τον νέο πόλο που συγκροτεί στις γενικές κλινικές η CVC Capital Partners. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v