Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική επένδυση της Space Hellas στην Κύπρο στον χώρο της Μετεωρολογίας

Η επένδυση περιλαμβάνει την εγκατάσταση 2 X-Band μετεωρολογικών radars, ένα στη Λάρνακα θέση «Ριζοελιά» του Δήμου Αραδίππου και ένα στην Πάφο θέση «Ελαιόβουνος» της κοινότητας Νατά, καθώς και κεντρικά συστήματα στο πάρκο ραδιοβολήσεων Αθαλάσσας, στη Λευκωσία.

Σημαντική επένδυση της Space Hellas στην Κύπρο στον χώρο της Μετεωρολογίας

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη παροχής Υπηρεσιών Μετεωρολογικού Ραντάρ προς το Τμήμα Μετεωρολογίας Kύπρου, στον σταθμό Ραδιοβολίσεως Αθαλάσσας Κύπρου.

Η επένδυση υλοποιήθηκε από τη Space Hellas και περιλαμβάνει την εγκατάσταση 2 X-Band μετεωρολογικών radars, ένα στη Λάρνακα θέση «Ριζοελιά» του Δήμου Αραδίππου και ένα στην Πάφο θέση «Ελαιόβουνος» της κοινότητας Νατά, καθώς και κεντρικά συστήματα στο πάρκο ραδιοβολήσεων Αθαλάσσας, στη Λευκωσία. Το δίκτυο των radars που ανήκει στη Space Hellas θα παρέχει μετεωρολογική πληροφορία στο Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου για 13 χρόνια, με εγγυημένο επίπεδο υπηρεσιών (SLA). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο διότι εξασφαλίζει προηγμένες τεχνολογίες στο χώρο της Μετεωρολογίας, όχι στη λογική της προμήθειας εξοπλισμού, αλλά της παροχής υπηρεσιών και δεδομένων, καθόσον το σύνολο της επένδυσης σημαντικού ύψους και διάρκειας 13 ετών έγινε από τη Space Hellas, ενώ το Τμήμα Μετεωρολογίας πληρώνει αποκλειστικά και μόνο με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνει σε εγγυημένο χρόνο, ποιότητα και διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοινωση που εξέδωσε η Space Hellas, τα εγκαίνια του έργου πραγματοποίησε ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης, ενώ συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες και εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς.

Ο κ. Κουγιάλης στην ομιλία του χαρακτήρισε την ημέρα των εγκαινίων ως σταθμό για το Τμήμα Μετεωρολογίας καθώς όπως είπε, σε μια εποχή που η αυξανόμενη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων ωθεί τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες παγκόσμια στην ανάπτυξη δικτύων μετεωρολογικών σταθμών ως την κύρια μέθοδο παρακολούθησης της βροχόπτωσης σε πραγματικό χρόνο, η έναρξη παροχής Υπηρεσιών Μετεωρολογικού Ραντάρ προς το Τμήμα Μετεωρολογίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Space Hellas Σπύρος Μανωλόπουλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς και συνεργάτες για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου καθώς όπως ανέφερε, οι δυσκολίες στην υλοποίηση του έργου αντιμετωπίστηκαν με την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια όλων. Στη συνέχεια τόνισε ότι, το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται σε μια πολύ δύσκολη εποχή τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα λόγω των οικονομικών συνθηκών, παρόλα αυτά όμως, η διοίκηση της Space Hellas έδειξε εμπιστοσύνη στην χώρα και προχώρησε σε μια μακροχρόνια επένδυση, η οποία αναβαθμίζει την Κύπρο που πλέον αποκτά τη δική της θέση στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια μετεωρολογική κοινότητα. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσημη παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία, το οποίο βελτιώνει την ασφάλεια των πτήσεων στα δυο αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρέχει σημαντικά οφέλη στο κοινωνικό σύνολο, σε τομείς όπως η δημόσια ασφάλεια, η έγκαιρη πρόγνωση και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών από μετεωρολογικά φαινόμενα.

Η Space Hellas συνεχίζει την πορεία της εξωστρέφειας με σταθερό επενδυτικό ορίζοντα προσφέροντας διεθνώς τις υπηρεσίες και την υψηλή τεχνογνωσία της σε σύνθετα έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v