Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΡΑΚ: «Γιατί δώσαμε τόσα λεφτά στους μετόχους»

Οι λόγοι που οδήγησαν στη διανομή μερίσματος παρουσιάστηκαν στη γενική συνέλευση. Στόχος το 2017 να εξελιχθεί σε μια κερδοφόρα χρονιά. Βελτιωμένες προσδοκίες επέτρεψαν να δοθούν χρήματα που δεν είχαν δοθεί από το 2011 και μετά.

ΕΛΤΡΑΚ: «Γιατί δώσαμε τόσα λεφτά στους μετόχους»

Τη διανομή μεγάλου χρηματικού ποσού προς τους μετόχους αποφάσισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΤΡΑΚ. Ειδικότερα αποφασίστηκε:

α) διανομή φορολογημένων αποθεματικών προηγούμενων χρήσεων ποσού 0,689 ευρώ/μετοχή (το ποσό αυτό θα φορολογηθεί με συντελεστή 15%)

β) επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,601 ευρώ/μετοχή (χωρίς φορολογική επιβάρυνση)

γ) διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας σε διάφορες δραστηριότητες, γεγονός ωστόσο που δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τις λειτουργικές επιδόσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, για πολλά χρόνια η εταιρεία δεν διένειμε μέρισμα εξαιτίας των συνθηκών αβεβαιότητας που επικρατούσαν στην ελληνική οικονομία. Τώρα, μπορεί η αγορά να μην έχει γυρίσει προς τα πάνω, ωστόσο «η κατάσταση είναι κάπως πιο χαλαρή, εισπράχθηκαν χρήματα από απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι κάπως βελτιωμένες. Σήμερα ουσιαστικά αποφασίζουμε να δώσουμε στους μετόχους τα λεφτά που δεν είχαν δοθεί από το 2011 και μετά».

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση της εταιρείας, στόχος είναι στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 να μετατραπεί ένα μέρος των υπαρχουσών τραπεζικών υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες καθώς επίσης και ότι το 2017 θα εξελιχθεί σε μια κερδοφόρα χρονιά για την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v