Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκο στη διανομή προϊόντων ΣΕΚΑΠ από το Τελωνείο Ξάνθης

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επικύρωσε το πρόστιμο, αρνείται την πίστωση ζητώντας την άμεση καταβολή του. Για αδικαιολόγητη απόφαση μιλούν πηγές της εταιρείας.

Μπλόκο στη διανομή προϊόντων ΣΕΚΑΠ από το Τελωνείο Ξάνθης

Μπροστά σε ακόμα μία εξαιρετικά δύσκολη εξέλιξη βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Τελωνείο Ξάνθης αποφάσισε να μπλοκάρει τη διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά, σε συνέχεια της επικύρωσης του προστίμου των 38,2 εκατ. ευρώ από το Εφετείο.

Σύμφωνα με πηγές της ΣΕΚΑΠ, που επικαλείται το voria.gr, πρόκειται για μία «εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση του Τελωνείου, σε μια περίοδο που κάτι τέτοιο θα επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημίες για την εταιρεία».

Όπως εξηγούν πηγές της αγοράς και του κλάδου, ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας επιτρέπει στις καπνοβιομηχανίες να διανέμουν στην ελληνική αγορά προϊόντα με πίστωση φόρου 28 ημερών. Για αυτό τον λόγο, οι καπνοβιομηχανίες καταθέτουν, όπως προβλέπεται, εγγύηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Παρότι η ΣΕΚΑΠ έχει καταθέσει εγγύηση πάνω από 4 εκατ. ευρώ αλλά και έχει υποβάλει αίτηση αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, το Τελωνείο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επικύρωσε το πρόστιμο, αρνείται την πίστωση, ζητώντας την άμεση καταβολή του.

Η απόφαση αυτή του τελωνείου σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό για την ακριτική καπνοβιομηχανία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v