Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από το Υγεία στο… Ερ. Ντυνάν ο όμιλος Ιατρικού

Ανήμερα της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης του Ιατρικού Αθηνών για το 30% του Υγεία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς επιτυχία, ο όμιλος γνωστοποιεί ενδιαφέρον για το Ερρίκος Ντυνάν.

Από το Υγεία στο… Ερ. Ντυνάν ο όμιλος Ιατρικού

Την ημέρα που αναμένεται να ολοκληρωθεί, χωρίς επιτυχία, η δημόσια πρόταση του Ιατρικού Αθηνών για την απόκτηση του 30% των μετοχών του Υγεία, η διοίκηση του πρώτου Ομίλου γνωστοποίησε την κατάθεση πρότασης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν.

Αν και η δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 30% των μετοχών του Υγεία ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το εγχείρημα δεν θα στεφθεί από επιτυχία, όχι μόνο λόγω της αρνητικής στάσης που κράτησε ο βασικός μέτοχος, αλλά και εξαιτίας του ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής (γύρω στο 0,58 ευρώ) κυμαίνεται σε σαφώς υψηλότερο επίπεδο από το ύψος της δημόσιας πρότασης (0,45 ευρώ).

Έτσι, η κίνηση του Ιατρικού Αθηνών να γνωστοποιήσει ότι θα διεκδικήσει το Ερρίκος Ντυνάν αποδίδεται στην προσπάθεια συγκέντρωσης που υπάρχει στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, με τη διοίκηση της εισηγμένης να δηλώνει πως «η παρούσα οικονομική συγκυρία κάνει επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές των εταιρειών του κλάδου, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών».

Ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει λάβει πρόταση από την πλευρά του Ιατρικού, ενώ το εγχείρημα της πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν έχει πάει προς τα πίσω και αναμένεται να ολοκληρωθεί το β' εξάμηνο.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η πώληση να ολοκληρωθεί το α' εξάμηνο. Η απόφαση λήφθηκε για σειρά από λόγους, που έχουν να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο με την προϊούσα βελτίωση των μεγεθών του Ερρίκος Ντυνάν, όσο και με το κλιμακούμενο ενδιαφέρον επενδυτών για τον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v