Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Foodlink: Τι περιλαμβάνει το πενταετές Business Plan

Πωλήσεις 100 εκατ. ευρώ μέσα από οργανική ανάπτυξη και εξαγορές περιλαμβάνει το πενταετές πλάνο της εισηγμένης. Τι απαντά η διοίκηση της εταιρείας στο ενδεχόμενο εισόδου νέου σημαντικού επενδυτή μέσω της υλοποιούμενης ΑΜΚ.

Foodlink: Τι περιλαμβάνει το πενταετές Business Plan

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Foodlink με καταβολή μετρητών αποφάσισε την Παρασκευή η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, θεωρώντας την συγκεκριμένη κεφαλαιακή ενίσχυση ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των εργασιών της και την υλοποίηση του πενταετούς της business plan (να σημειωθεί ότι η εισηγμένη είχε προχωρήσει και πέρυσι σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου).

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο business plan, σε πέντε χρόνια η εταιρεία έχει ως στόχο να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της στα 100 εκατ. ευρώ (το 2016 διαμορφώθηκε στα 47,5 εκατ.), με ένα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) γύρω στα επτά εκατ. ευρώ.

Η αύξηση αυτή θα προέλθει τόσο μέσα από οργανική ανάπτυξη, όσο και μέσα από εξαγορές και στο τέλος της πενταετίας η Foodlink θα κατέχει την πρώτη θέση στον ελλαδικό χώρο των logistics, διαθέτοντας παράλληλα παρουσία σε Κύπρο και Βαλκάνια.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε την Παρασκευή η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3.001.729,73 ευρώ με την έκδοση τριών νέων μετοχών σε κάθε τέσσερις παλαιές και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Αντίθετα, δεν ορίστηκε η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων (θα γίνει μελλοντικά μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας), ούτε οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης ανακοίνωσαν το αν και κατά πόσο θα συμμετάσχουν στην έκδοση.

Επίσης, στο ερώτημα για το αν υπάρχει υποψήφιος σημαντικός επενδυτής που θα καλύψει μεγάλο τμήμα της επικείμενης ΑΜΚ, η διοίκηση της Foodlink περιορίστηκε στο να πει ότι «δεν υπάρχει καμιά συμφωνία μέχρι τώρα με οποιονδήποτε επενδυτή και σε περίπτωση που προκύψει κάτι τέτοιο, η εταιρεία θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση».

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, η διοίκηση της εισηγμένης σημείωσε:

• Το 2017 εξελίχθηκε σχετικά ικανοποιητικά αν συνυπολογιστούν οι έντονες δυσκολίες που χαρακτήρισαν την αγορά.

• Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς δεν έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης στην κατανάλωση. Στο βαθμό που η φετινή κατανάλωση σταθεροποιηθεί, τότε τα αποτελέσματα της Foodlink θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με πέρυσι, λόγω κινήσεων που έλαβαν χώρα πέρυσι και βελτίωσαν την παραγωγικότητα της εταιρείας.

• Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του 75% της κυπριακής εταιρείας Diapo από την Foodlink Cyprus απαιτεί την έγκριση της τοπικής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες. Το συγκεκριμένο deal θα φέρει την Foodlink στο Νο 2 της κυπριακής αγοράς (κύκλος εργασιών της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ), έχοντας επιπλέον ως σύμμαχο έναν ισχυρό τοπικό συνεταίρο.

Υ.Γ.: Ο ;όμιλος Foodlink δραστηριοποιείται στον κλάδο του contact logistics, εξυπηρετώντας τους πελάτες του στην Ελλάδα μέσω ενός ευρέος δικτύου διανομής που αποτελείται από δεκατρία κέντρα (συνολικά 135.000 τ.μ.), εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται στην Αττική (85.000 τ.μ.).

Οι δραστηριότητες του ομίλου επεκτείνονται επίσης σε Κύπρο (Λευκωσία) μέσω τριών κέντρων διανομής και στη Βουλγαρία (Σόφια). Υπάρχει επίσης ένα ισχυρό δίκτυο στη Γαλλία, στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία, στην Πολωνία και στην Ιταλία.

Η μετοχή της Foodlink είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v