Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Brevan Howard το 8,2% της Πετρόπουλος

«Είναι πολύ σημαντικό που μεγάλα funds ασχολούνται εμπράκτως με ελληνικές εταιρείες και βασίζονται στα αποτελέσματά τους και τις προοπτικές τους» δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία.

Στην Brevan Howard το 8,2% της Πετρόπουλος

Το διεθνές fund Brevan Howard είναι τελικά ο αγοραστής του 8,2% των μετοχών της Π. Πετρόπουλος έναντι 3 εκατ. ευρώ, για την οποία είχε αναφερθεί από χθες το Euro2day.gr.

«Είναι πολύ σημαντικό που μεγάλα funds ασχολούνται εμπράκτως με ελληνικές εταιρείες και βασίζονται στα αποτελέσματά τους και τις προοπτικές τους» δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία, όταν παράλληλα το Vanshap Capital έχει ήδη «χτίσει» μια συμμετοχή ανώτερη του 5%.

Στα αξιοσημείωτα επίσης είναι ότι η τιμή του χθεσινού πακέτου έγινε στα 5,2 ευρώ, όταν προ πενταετίας η μετοχή αποτιμάτο κάτω από το 1,5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη, μετά και τη μεταβίβαση, το ποσοστό του βασικού μετόχου και CEO Ιωάννη Πετρόπουλου υποχώρησε στο 23,1%.  

Στο εννεάμηνο του 2017, η Π. Πετρόπουλος είχε σημειώσει κύκλο εργασιών ύψους 54,2 εκατ. ευρώ (έναντι 71,7 εκατ.) και καθαρά κέρδη 1,02 εκατ. (έναντι 1,792 εκατ.) ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα για το σύνολο των ετησίων αποτελεσμάτων του 2017 θα είναι καλύτερη.

Η Π. Πετρόπουλος συγκαταλέγεται στις εταιρείες που αναζητεί την επέκταση και μέσα από απορροφήσεις-εξαγορές άλλων εταιρειών από τον ευρύτερο χώρο των οχημάτων, πράγμα που έχει κάνει κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η Π. Πετρόπουλος προχώρησε σε σημαντική διεύρυνση της προϊοντικής του γκάμας, μέσα από μια σειρά εξαγορών και νέων συνεργασιών, επιτυγχάνοντας παράλληλα συνέργειες και οικονομίες κλίμακας. Έτσι μεταξύ άλλων:

• Το 2011 εξαγόρασε τον κλάδο λιπαντικών της Shell στην Ελλάδα.

• Το 2012 ανέλαβε το ρόλο του επίσημου εισαγωγέα των αυτοκινήτων Jaguar και Land Rover στην Ελλάδα.

• Το 2013 απέκτησε την αντιπροσωπεία των τρακτέρ Landini από την Σφακιανάκης.

• Το 2017 ανέλαβε την αντιπροσωπεία των αμερικανικών ελαστικών 4 x 4 αυτοκινήτων Cooper Tires.

• Πέρυσι επίσης, απέκτησε την αντιπροσωπεία των βρετανικών ελαστικών AVON Tires για την Ελλάδα.

• Και στις αρχές της φετινής χρονιάς ανακοίνωσε την ανάληψη της διανομή των μηχανημάτων Kubota στη χώρα μας (μεταξύ άλλων, γεωργικά μηχανήματα, συστήματα άρδευσης και επεξεργασίας νερού και βιομηχανικοί κινητήρες).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v