Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέκταση CPI σε Κύπρο και Βουλγαρία

Η εισηγμένη εταιρεία περιφερειακών ειδών πληροφορικής αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία των προϊόντων της OKI σε Βουλγαρία και Κύπρο. Επεκτείνεται στην αγορά του Auto ID και δηλώνει «ανοιχτή» για την εξαγορά άλλων επιχειρήσεων.

Επέκταση CPI σε Κύπρο και Βουλγαρία

Σε Βουλγαρία και Κύπρο επεκτείνει τις δραστηριότητές της η CPI, καθώς αποκτά την αντιπροσώπευση των προϊόντων εκτυπώσεων της ιαπωνικής OKI στις δύο αυτές χώρες. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Χρήστος Παπαθάνος, στo πλαίσιo της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, συμπληρώνοντας:

«Με την ΟΚΙ συνεργαζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και μάλιστα κατέχει ποσοστό στην εταιρεία μας. Έχουμε καταφέρει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά να είναι υψηλότερο από το μέσο στην Ευρώπη και έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Έτσι, αποφασίστηκε η ίδρυση θυγατρικής μας στη Βουλγαρία, η οποία θα αναλάβει την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων στη γειτονική χώρα. Η δουλειά αυτή απαιτεί χρόνο και συνεπάγεται ζημίες κατά τα πρώτα χρόνια, ωστόσο αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε όπως και στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη αγορά υπολογίζεται στο 60% της αντίστοιχης ελληνικής. Επιπρόσθετα, αναλάβαμε και την επίσημη αντιπροσώπευση στην Κύπρο, όπου όμως η τιμολόγηση θα γίνεται από την Ελλάδα».

Πέραν όμως αυτών, επέκταση δραστηριοτήτων επιχειρείται και στην εγχώρια αγορά. Ειδικότερα, σύμφωνα με τοn γενικό διευθυντή της εισηγμένης Αριστείδη Παπαθάνο, η CPI έχει ξεκινήσει μια επένδυση εισερχόμενη στοn χώρο του Auto ID (Automatic Identification), αποσκοπώντας στην προσέλκυση πελατών από διάφορους χώρους όπως τα μεσαία και μεγάλα εμπορικά καταστήματα και οι εταιρείες logistics. Πρόκειται για μια σημαντική αγορά, όπου οι ανάγκες των πελατών για επενδύσεις είναι σημαντικές και που τμήμα των ανταγωνιστών είτε έχει αποσυρθεί, είτε έχει «αδυνατίσει».

Στα αξιοσημείωτα επίσης της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης συγκαταλέγεται και η δήλωση του προέδρου της εισηγμένης ότι η CPI ερευνά το ενδεχόμενο εξαγορών άλλων επιχειρήσεων, είτε με στόχο την προϊοντική διεύρυνση, είτε προκειμένου η εταιρεία να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της σε προϊόντα που ήδη διανέμει.

«Όλες αυτές οι κινήσεις μας επιδιώκουν στο να μεγαλώσει υγιώς η CPI», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Παπαθάνος. 

Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που έληξε στις 31/12/2017, η CPI κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της, ωστόσο το καθαρό αποτέλεσμα αναμένεται ζημιογόνο εξαιτίας συγκυριακών κυρίως παραγόντων. Έτσι, για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2018, στόχος είναι η επίτευξη κύκλου εργασιών τουλάχιστον στα 15 εκατ. ευρώ (έναντι 14,7 εκατ. την προηγούμενη) και κερδοφόρου τελικού αποτελέσματος (στiw 97 χιλ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη της προηγούμενης χρήσης).

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα της εταιρείας, ο κ. Παπαθάνος τόνισε ότι είναι πολύ ικανοποιητική και πως κατά τα τελευταία χρόνια η CPI διατηρούσε στο ταμείο της διαθέσιμα που δεν τα χρειαζόταν εξαιτίας του γενικότερου κλίματος αβεβαιότητας στην οικονομία και της περιορισμένης ρευστότητας των τραπεζών. Ωστόσο, η πολιτική αυτή έχει αρχίσει να μετριάζεται λόγω του καλύτερου κλίματος που δείχνει να επικρατεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v