Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για Νηρέα - Σελόντα

Αποφασίζουν σήμερα Eurobank και Alpha για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή. Εχουν ήδη πάρει θέση Εθνική και Πειραιώς. Γιατί προτιμήθηκε η προσφορά της Amerra. Το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις από τις δύο εισηγμένες.

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για Νηρέα - Σελόντα

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή στον διαγωνισμό πώλησης του 74,8% της Νηρέας και του 82,6% της Σελόντα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, Εθνική και Πειραιώς έχουν ήδη αποφασίσει επί των προσφορών και σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένες οι αντίστοιχες επιτροπές των Alpha και Eurobank.

Οι ανακοινώσεις ως εκ τούτου αναμένονται αργά το απόγευμα και θα διενεργηθούν από τις δύο εισηγμένες εταιρίες.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, οι σύμβουλοι έχουν εισηγηθεί στις τράπεζες την ανάδειξη της Amerra ως προτιμητέου επενδυτή για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των δύο εισηγμένων.

Σύμφωνα με όσους είναι κοντά στη διαδικασία, το προβάδισμα που είχε πριν τις βελτιωτικές η Amerra δεν ανατράπηκε στον τελευταίο γύρο. Αντίθετα, το αμερικανικό fund αύξησε το ύψος των δανείων που προτίθεται να αποπληρώσει, εξέλιξη που μειώνει, κατά τι, τον πιστωτικό κίνδυνο των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η προσφορά της Amerra προβλέπει αποπληρωμή δανείων της τάξης των 40 με 50 εκατ. ευρώ.

Για τον υπόλοιπο δανεισμό, 310 με 320 εκατ. ευρώ, προβλέπεται roll over, χωρίς να έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες για την προτεινόμενη διάρκεια και το ύψος των spreads.

Δεν έχει γίνει, επίσης, γνωστό αν η Amerra ικανοποίησε το αίτημα της πλευράς των πωλητών να δεσμευτεί για κεφάλαιο κίνησης στους δύο ομίλους. Η αρχική της προσφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν προέβλεπε δέσμευση σοβαρού ποσού για κεφάλαιο κίνησης καθώς υπήρχε η άποψη ότι από το roll over και τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων θα προκύψουν ικανές ταμειακές ροές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v