Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιωμένη χρονιά «βλέπει» η Καραμολέγκος

Οι καθαρές ζημίες της Καραμολέγκος υποχώρησαν από τα 4,66 στα 2,3 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών διατηρήθηκε σταθερός. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 8,56 εκατ. ευρώ.

Βελτιωμένη χρονιά «βλέπει» η Καραμολέγκος

Μετά το ζημιογόνο περυσινό αποτέλεσμα, η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος θα επιδιώξει φέτος να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Με βάση τις δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις:

• Ο κύκλος εργασιών διατηρήθηκε σταθερός (75,4 έναντι 76 εκατ. ευρώ) σε μια εγχώρια αγορά που χαρακτηρίστηκε από αύξηση πωλούμενων όγκων κατά 5,5% και από μείωση σε αξία 3,9%, άρα από μειώσεις τιμών 8,9%.

• Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 8,56 εκατ. ευρώ (έναντι 5 εκατ. ευρώ) και οι καθαρές ζημίες υποχώρησαν από τα 4,66 στα 2,3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στη βελτίωση αυτή του αποτελέσματος συνέβαλε το γεγονός ότι το 2016 υπήρξαν έκτακτες προβλέψεις ύψους 5,27 εκατ. ευρώ λόγω της «υπόθεσης Μαρινόπουλου».

• Ο Όμιλος προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δανειακών του υποχρεώσεων, επιμηκύνοντας λήξεις και περιορίζοντας το κόστος χρηματοδότησης.

Για το 2018, η διοίκηση της γνωστής αρτοβιομηχανίας σημειώνει:

«Το 2018 ξεκινά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές βελτίωσης, με δεδομένα την συνεχιζόμενη οικονομική στενότητα των καταναλωτών και την αβεβαιότητα που συνδέεται με την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης.

Στο περιβάλλον αυτό η εταιρεία με όπλα την βελτιστοποίηση της εμπορικής της πολιτικής αλλά και την συνεχή καινοτομία και επέκταση της γκάμας των προϊόντων της στοχεύει σε κερδοφορία διατηρώντας την ηγετική θέση της στην αγορά.

Όσον αφορά στη (θυγατρική) ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ πέρα από τους βασικού άξονες που παραμένουν (α) η ανάπτυξη της λειτουργίας των υπαρχόντων καταστημάτων και (β) η επέκταση της γκάμας των προϊόντων, διατηρώντας πάντα την ποιοτική υπεροχή για τον τελικό καταναλωτή, ξεκινά η λειτουργία στο νέο εργαστήριο σοκολάτας & πάστας ζάχαρης, που αποτελεί μια νέα δραστηριότητα για την εταιρεία, με επέκταση σε χονδρική πώληση πέρα από το υπάρχον δίκτυο λιανικής.

Προβλέπεται, τέλος, η προσθήκη ενός ακόμη καταστήματος.

Ιδιαίτερα θετικές εμφανίζονται τέλος οι προοπτικές για την ρουμανική αγορά, με την θυγατρική να επιδιώκει εδραίωση του brand στις κορυφαίες επιλογές στην τοπική αγορά. Ο ρυθμός ανάπτυξης για το α’ τρίμηνο είναι της τάξης του 50% σε σχέση με τις πωλήσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2016».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v