Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: «Τρέχει» με διψήφιο ποσοστό ανόδου

Τι δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Η διεύρυνση του πελατολογίου, η αναζήτηση εξαγορών στο εξωτερικό και το ενδεχόμενο έκδοσης εταιρικού ομολόγου. Στο 0,04 ευρώ το μέρισμα.

Profile: «Τρέχει» με διψήφιο ποσοστό ανόδου

«Μέσα στο πρώτο φετινό τετράμηνο, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσιάζει ένα καλό διψήφιο ποσοστό αύξησης, εξέλιξη που μας καθιστά αισιόδοξους ότι θα σημειώσουμε μια πολύ ικανοποιητική βελτίωση επιδόσεων και στο σύνολο της χρονιάς». Αυτό δήλωσε η διοίκηση της Profile, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που της τέθηκε.

Η διοίκηση της Prοfile ανέλυσε επίσης τη στρατηγική που ακολουθεί και αναφέρθηκε σε μια σειρά νέων συμβάσεων που ανέλαβε να υλοποιήσει, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται κάποιες νέες δουλειές στην Ιαπωνία, στο Περού και στην Κύπρο, καθώς και ένας μεγάλος τραπεζικός όμιλος στην Ανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον, η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής συνεργάζεται με δύο συμβούλους για τη διερεύνηση πιθανών εξαγορών άλλων εταιρειών στο εξωτερικό.

Μεταξύ των θεμάτων που ψηφίστηκαν στην τακτική γενική συνέλευση, περιλαμβάνονται:

• Η διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή (η εταιρεία δεν είχε διανείμει μέρισμα κατά την προηγούμενη χρονιά, παρά τον αρνητικό καθαρό δανεισμό της, λόγω της έμφασης που δίνει στον τομέα των επενδύσεων).

• Η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 0,5 και 5 ευρώ.

• Η εξουσιοδότηση στη διοίκηση για τη σύναψη ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους έως και 20 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη δυνατότητα χρηματοδότησης προγραμματισμένων επενδυτικών κινήσεων και πιθανών εξαγορών.

Η διοίκηση της Prοfile άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ένα τμήμα του ομολογιακού αυτού δανείου να γίνει μέσω της διαδικασίας έκδοσης εταιρικών ομολόγων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

To 2017 η Prοfile είχε σημειώσει κύκλο εργασιών 11,55 εκατ. ευρώ (έναντι 9,29 εκατ. το 2016), προ φόρων κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ (έναντι 0,545 εκατ.) και καθαρά κέρδη 1,023 εκατ., έναντι 0,593 εκατ. ευρώ το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v