Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Novomatic: Εληξε η διοικητική περιπέτεια για πρόστιμο της ΕΚ

Το ζήτημα αφορούσε την πρόσθετη αναγγελία στην Επιτροπή εκ μέρους της NovoInvest GmbH και του κ. Johann Graf, αναφορικά με την από 26/6/2012 μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της NOVOMATIC AG στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ.

Novomatic: Εληξε η διοικητική περιπέτεια για πρόστιμο της ΕΚ

«Η εταιρεία NOVOMATIC AG ανακοινώνει ότι έχει λήξει αισίως η πολυετής διοικητική περιπέτεια της μετόχου της, NovoInvest GmbH, και του τελικού δικαιούχου της, κ. Johann Graf, εφόσον κατέστη δυνατή για τους τελευταίους η πληρωμή προστίμου που τους είχε επιβληθεί από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει ότι «το ζήτημα αφορούσε την πρόσθετη αναγγελία στην Επιτροπή εκ μέρους της NovoInvest GmbH και του κ. Johann Graf, αναφορικά με την από 26/6/2012 μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της NOVOMATIC AG στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ. Το εν λόγω πρόστιμο, αν και μικρής αξίας (€6.000 και για τους δύο), ήταν μέχρι πρότινος αδύνατον να καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω συστημικού κενού και απουσίας ήδη υπάρχουσας διαδικασίας από το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα επέτρεπε την άμεση καταβολή του από την αλλοδαπή».

Υπενθυμίζεται ότι η «NOVOMATIC AG, εδρεύουσα στο Gumpoldskirchen της Αυστρίας ανήκει εν μέρει στην NovoInvest GmbH, εδρεύουσα επίσης στο Gumpoldskirchen, Αυστρία, η οποία κατέχει το 89,96% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το υπόλοιπο 10.04% του μετοχικού κεφαλαίου της NOVOMATIC AG κατέχεται από την Gryphon Invest AG, με έδρα τη Ζυρίχη Ελβετίας. Αμφότερες εταιρείες ανήκουν στον κ. Johann Graf, κάτοικο Αυστρίας. Επιπλέον, η NOVOMATIC AG είναι άμεσος μέτοχος στην ελληνική εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ με ποσοστό περίπου 3,5%».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v