Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι «βλέπει» για το 2018 η Γενική Εμπορίου

Τι δήλωσε στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Γιώργος Κρεμμύδας. Ψηφίστηκε η επιστροφή κεφαλαίου 0,03 ευρώ ανά μετοχή.

Τι «βλέπει» για το 2018 η Γενική Εμπορίου

Ως μια χρονιά που τα οικονομικά της μεγέθη δεν θα διαφέρουν κατά πολύ από αυτά της προηγούμενης, εκτίμησε το 2018 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας κ. Γιώργος Κρεμμύδας, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

«Το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για την εταιρεία, αν τουλάχιστον συνεκτιμηθεί η γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Εμείς προχωρούμε, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή η οικονομία θα λειτουργήσει ως ελατήριο και θα δούμε μια γενικευμένη αύξηση των επενδύσεων, μεγάλου, μικρού και μεσαίου μεγέθους. Η οικονομία μας χρειάζεται πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2% μετά τη μεγάλη υποχώρηση που έχει μεσολαβήσει κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ας παραδειγματιστούμε από τις επιδόσεις άλλων βαλκανικών κρατών» συμπλήρωσε ο κ. Κρεμμύδας.

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που αναμένεται να καταβληθεί στις 9 Ιουλίου, με δικαιούχους να είναι οι κάτοχοι τίτλων στη λήξη της συνεδρίασης της 2ας Ιουλίου.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα μετόχων, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας σημείωσε:

• Ο τραπεζικός δανεισμός είναι μικρός και πολύ πιθανόν να μειωθεί περαιτέρω μέσα στο 2018. «Από τις καλές εποχές μέχρι και σήμερα επιλέγουμε να μοιράζουμε στους μετόχους ένα σημαντικό ποσοστό των κερδών, ενώ το υπόλοιπο το επανεπενδύουμε στην εταιρεία» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

• Η εταιρεία φημίζεται για το μεγάλο ύψος αποθεμάτων που διατηρεί προκειμένου να εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες των πελατών της.

• Τυχόν υποχώρηση της διεθνούς τιμής του χάλυβα λόγω της πολιτικής δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας. Η ΓΕΒ δεν προχωρεί σε προβλέψεις για την πορεία της τιμής του μετάλλου, ωστόσο βλέπει πιθανό το σενάριο σταθεροποίησης των τιμών κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

• Υπάρχει η δυνατότητα πολύ μεγάλης αύξησης του όγκου των εργασιών της εισηγμένης, χωρίς ουσιαστικά πρόσθετα λειτουργικά έξοδα, από τη στιγμή βέβαια που θα προκύψει η σχετική ζήτηση.

Στα αξιοσημείωτα της γενικής συνέλευσης συγκαταλέγεται και η παρουσία εκπροσώπου (του κ. Καμμένου) της εταιρείας Χρυσαφίδης, η οποία κατέχει γύρω στο 7% της εισηγμένης, αν και είναι ανταγωνιστής της.

«Η τοποθέτησή μας έχει επενδυτικό χαρακτήρα. Πιστεύουμε στην Γενική Εμπορίου και θα συνεχίζουμε να την στηρίζουμε. Αν και ανταγωνιζόμαστε σκληρά, πιστεύω πως η εκτίμηση των δύο πλευρών είναι αμοιβαία», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v