Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο μικροσκόπιο της ΕΚ η σύμβαση Folli Follie-ΕY

Η εποπτική αρχή εξετάζει ενδελεχώς τους όρους της σύμβασης, προκειμένου να διαπιστώσει εάν αυτή πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Χθες υπεγράφη η συμφωνία.

Στο μικροσκόπιο της ΕΚ η σύμβαση Folli Follie-ΕY

Χθες υπεγράφη τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, η σύμβαση μεταξύ της Folli Follie και της ελεγκτικής εταιρείας Εrnst & Young, για την έναρξη διενέργειας ελέγχου επί των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης εταιρείας και τώρα τον λόγο έχει και πάλι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η εξέλιξη έρχεται πέντε ημέρες μετά την τελευταία ανακοίνωση της Folli Follie, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «οι διαβουλεύσεις με την ελεγκτική εταιρεία όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπογραφής της αρχικής σύμβασης ολοκληρώθηκαν. Η υπογραφή της σύμβασης για τη διενέργεια των στοχευμένων ελεγκτικών διαδικασιών είχε ως προϋπόθεση την προηγούμενη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Επιτροπής Ελέγχου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα».

Η εποπτική αρχή εξετάζει ενδελεχώς τους όρους της σύμβασης, προκειμένου να διαπιστώσει εάν αυτή πληροί όλες τις προϋποθέσεις που η ΕΚ έχει θέσει ως προς το πλήθος των στοιχείων που απαιτεί να επανεξετασθούν από την ελεγκτική εταιρεία.

Προβληματισμό προκαλούν οι επιφυλάξεις που ήδη διατυπώνουν στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως προς το εάν το κείμενο σύμβασης ικανοποιήσει τους όρους και τις προδιαγραφές που εξαρχής ζήτησε η ΕΚ. Σε περίπτωση που ο προβληματισμός μετατραπεί σε πραγματικότητα, «οι ενέργειες της εποπτικής αρχής θα είναι ραγδαίες και η χρονική ανοχή μηδενική», επισημαίνουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v