Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέο ολυμπιακό έργο για την Εμπεδος

Το έκτο ολυμπιακό έργο ανέλαβε η κοινοπραξία της Εμπεδος, η οποία υπέγραψε σήμερα τη σχετική σύμβαση με το ΕΜΠ. Το έργο αφορά στη Κατασκευή Ξενώνων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 25,9 εκατ. ευρώ.

Nέο ολυμπιακό έργο για την Εμπεδος
Το έκτο Ολυμπιακό έργο, που αφορά στη ”Κατασκευή Ξενώνων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου”, το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα χωριά Τύπου της Ολυμπιάδας του 2004, πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο της η Εμπεδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 25,9 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2004.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη σήμερα, μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της αναδόχου κοινοπραξίας ΕΜΠΕΔΟΣ - ΑΕΓΕΚ - ΕΚΤΕΡ, στην οποία η Εμπεδος συμμετέχει σε ποσοστό 50%.

Σημειώνεται, ότι οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός συγκροτήματος 15 κτιρίων όπου θα στεγάζονται οι κοιτώνες των εκπροσώπων Τύπου, συνολικής δυναμικής 800 κλινών. Επίσης θα κατασκευαστεί εστιατόριο, κτίριο που θα εξυπηρετεί ανάγκες των Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και κτίριο καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας περίπου 30.000 τ.μ.

Η σύμβαση προβλέπει ακόμη έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του οικοπέδου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, συνολικής έκτασης 67.000 τ.μ., με τη δημιουργία εσωτερικών πεζόδρομων, έργων οδοποιίας, παρτέρια κ.α.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Εμπεδος, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή Ολυμπιακών έργων, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της έργα όπως την αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου Πάτρας, το Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Ρυθμικής Γυμναστικής Γαλατσίου, το Ολυμπιακό Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι, τα έργα υποδομής καθώς και την μεταολυμπιακή προσαρμογή του Τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού και το Παγκρήτειο Εθνικό Στάδιο στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v