Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Τέλος Ιουλίου ξεκινά το project Mercury

Προς πώληση, στα τέλη του μήνα, νέο πακέτο κόκκινων καταναλωτικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ, με κωδική ονομασία «Mercury». Δέκα μη δεσμευτικές προσφορές έχει λάβει η τράπεζα, για το πακέτο εταιρικών δανείων 800 εκατ. ευρώ με εξασφαλίσεις (Jupiter).

Alpha Bank: Τέλος Ιουλίου ξεκινά το project Mercury

Στο τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του νέου πακέτου καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους 2 δισ. ευρώ με την κωδική ονομασία «Mercury» από την Alpha Bank, ενώ 10 ξένα funds και εταιρείες διαχείρισης έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για το πακέτο Jupiter, το οποίο αποτελείται από εταιρικά δάνεια 800 εκατ. ευρώ με εξασφαλίσεις.

Στόχος της τράπεζας είναι η επιθετικότερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της αύξησης του όγκου των πωλήσεων, στρατηγική που αναμένεται να αποτυπωθεί και στους νέους στόχους για την τριετία 2019-2021, που θα υποβάλει τον Σεπτέμβριο στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Το Mercury

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων που θα ενταχθούν στο πακέτο «Mercury» και στο τέλος του μήνα θα γίνει η σχετική πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με στόχο η πώληση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 και να μετρήσει στα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για καταναλωτικά δάνεια, χρέη από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις, τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν εξυπηρετούνται για περισσότερα από 2 χρόνια. Το ύψος του πακέτου ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ και στον ισολογισμό της Αlpha Βank βρίσκονται δάνεια κάτω από 1 δισ. ευρώ (σ.σ. τα υπόλοιπα έχουν διαγραφεί).

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει ήδη ολοκληρώσει μία πώληση κόκκινων καταναλωτικών δανείων.

Το Jupiter

Σε ό,τι αφορά το πακέτο επιχειρηματικών δανείων, η τράπεζα έδωσε παράταση μίας εβδομάδας στους υποψήφιους επενδυτές όσον αφορά την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών.

Το πακέτο Jupiter περιλαμβάνει 500 μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρών επιχειρήσεων, τα οποία φέρουν εξασφαλίσεις 1.700 ακίνητα (ξενοδοχειακά καταλύματα, κατοικίες, εμπορικά ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία).

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έως την περασμένη Δευτέρα, που έληγε η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 10 ξένα funds, μεταξύ των οποίων το LoneStar και το Apollo Centerbridge.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η πώληση του Jupiter εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και πρόκειται για το πρώτο πακέτο κόκκινων δανείων με εξασφαλίσεις, το οποίο πουλά η Αlpha Βank.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v