Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένα ακόμη βήμα για την πώληση της EBZ

Κατατέθηκε και συζητήθηκε σήμερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα. Στόχος η ρύθμιση των χρεών της εταιρείας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Ένα ακόμη βήμα για την πώληση της EBZ

Ένα ακόμη βήμα για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, καθώς η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την υπαγωγή της στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα. Η αίτηση που συζητήθηκε, εξασφαλίζει στην εταιρεία προστασία από τους πιστωτές της ως την έκδοση της απόφασης, όπου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβασή της στην 5IB INNOVATION BRAIN LLC.

Επίσης η εταιρεία αιτήθηκε και έλαβε την αποδέσμευση τεσσάρων κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών της για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της προς πάσης φύσεως πιστωτές και εργαζόμενούς της.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση της 5IB INNOVATION BRAIN LLC περιλαμβάνει την ίδρυση νέας εταιρείας με νέο ΑΦΜ, στην οποία θα μεταβιβαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου της ΕΒΖ Α.Ε. χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά το υφιστάμενο προσωπικό, δάνεια, χρέη προς τους καλλιεργητές, προσωπικό, προμηθευτές, δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, ΔEH, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.), οι οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημειώνεται ότι οι οφειλές της εταιρίας (στοιχεία Ιουνίου του 2018) ανέρχονται στα 174,373 εκατ. προς την Τράπεζα Πειραιώς, στα 30 εκατ. προς την PQH, στα 13,793 εκατ. προς τη ΔΕΠΑ, στα 9,411 εκατ. προς την Crvenka - Fabrika Secera, στα 6,031 εκατ. προς τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, στα 2,322 εκατ. προς τη ΓΑΙΑ ΑΕΒΕ, στα 2,030 εκατ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στα 1,497 εκατ. ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα 1,147 εκατ. στην Cristalco.

Επίσης οφείλει 482.000 ευρώ στους τευτολοπαραγωγούς και 259.000 ευρώ στο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v