Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για τη Foodlink

Τα οφέλη από την επέκταση της συμφωνίας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η επικείμενη εκμίσθωση χώρου στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Επιστροφή στα κέρδη περιμένει φέτος η διοίκηση της εισηγμένης.

Επιστροφή στα κέρδη για τη Foodlink

«Το 2017 ήταν η τελευταία χρονιά αρνητικών αποτελεσμάτων για την εταιρεία. Έχοντας αντιμετωπίσει πλέον τις παρενέργειες από τη γνωστή υπόθεση της αλυσίδας Μαρινόπουλος, φέτος η διοίκηση έχει εστιαστεί αποκλειστικά στη λειτουργία και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Foodlink».

Αυτά δήλωσε κατά τη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της Foodlink Αχιλλέας Μάμαλης, συμπληρώνοντας:

«Το 2018 η εταιρεία προβλέπεται να επιτύχει ελαφρά ανοδικό κύκλο εργασιών και κέρδη όχι μόνο σε επίπεδο EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), αλλά και σε προ φόρων επίπεδο (EBT). Η τάση βελτίωσης θα φανεί και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, τα οποία θα δημοσιευθούν σύντομα».

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Μάμαλη:

• Ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην καλύτερη φετινή πορεία ήταν η διεύρυνση της προϋπάρχουσας συνεργασίας της Foodlink με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία (παλαιότερη ανακοίνωση της εισηγμένης ανέφερε πως τα εκτιμώμενα συνολικά ετήσια έσοδα από τη συνεργασία της με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία προσαυξάνονται λόγω του νέου έργου, κατά περίπου 2 έως 3 εκατ. ευρώ).

• Η εισηγμένη αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας -υπάρχει υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τις εταιρείες ETBA-BIΠΕ και GOLDAIR CARGO- που αφορά την παραχώρηση έναντι αμοιβής επιφάνειας 50.000 τ.μ. (κυρίως χώρους ελεγχόμενης θερμοκρασίας, αλλά και γραφεία) στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο (ΘΕΚ). Μέσω αυτής της κίνησης, η Foodlink αποσκοπεί στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, καθώς η εξυπηρέτηση των εμπορευματικών ροών και η ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών απαιτούν σύγχρονες και κατάλληλες υποδομές (το ΘΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει τμηματική λειτουργία εντός του 2019 και να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020).

• Η Foodlink ενδιαφέρεται να παίξει ρόλο στη συγκέντρωση του κλάδου.

Τέλος, στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης, αποφασίστηκε η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως 300.000 τεμάχια σε εύρος τιμών από 0,30 έως 100 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v