Προσφεύγει στο Εφετείο η Ελαΐς-Unilever για το πρόστιμο των 27,6 εκατ.

Η εταιρεία δηλώνει ότι προτίθεται να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης επιβολής προστίμου αξιολογώντας τα νομικά της ερείσματα, για να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προσφεύγει στο Εφετείο η Ελαΐς-Unilever για το πρόστιμο των 27,6 εκατ.

Τη διαφωνία της για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλει βαρύτατο πρόστιμο, ύψους 27,6 εκατ. ευρώ, εκφράζει η εταιρεία με ανακοίνωσή της. Προαναγγέλλει δε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης.

«Σε συνέχεια της αυτεπάγγελτης έρευνας που πραγματοποίησε στην αγορά των μαργαρινών η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και της με υπ’ αριθμόν 663/2018 απόφασής της, η εταιρεία ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Α.Ε. δηλώνει ότι σέβεται μεν, διαφωνεί δε με την ως άνω αναφερόμενη απόφαση και ότι προτίθεται να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης, αξιολογώντας τα νομικά της ερείσματα, για να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε τα πρόστιμα καθώς διαπίστωσε ότι η επιχείρηση προχώρησε σε παροχή καταχρηστικών εκπτώσεων στόχου και με τη ρήτρα μη προβολής ανταγωνιστικών προϊόντων) για το χρονικό διάστημα από 19.6.2002 έως και 21.10.2008, αλλά και σε απαγορευμένη κάθετη σύμπραξη (καθορισμό τιμών μεταπώλησης, απαγόρευση ενεργητικών και παθητικών πωλήσεων, ρήτρα μη άσκησης ανταγωνισμού) για το χρονικό διάστημα 26.9.1996 έως και τουλάχιστον 31.12.2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v