Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IBG: «Πράσινο φως» σε οικογένεια Βαρδινογιάννη-Motor Oil

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή Εξυγίανσης αποδέχτηκε την πρόταση του εκκαθαριστή και τώρα φαίνεται πως απομένει η εκπλήρωση των απαιτούμενων αιρέσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal.

IBG: «Πράσινο φως» σε οικογένεια Βαρδινογιάννη-Motor Oil

Θετική ήταν τελικά -σύμφωνα με πληροφορίες- η σημερινή εισήγηση του εκκαθαριστή των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου σε ότι αφορά την πρόταση που κατέθεσαν οικογένεια Βαρδινογιάννη και Motor Oil για την εξαγορά των εταιρειών Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), Laiki Factors και CPB ΑΕΔΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή Εξυγίανσης αποδέχτηκε την πρόταση του εκκαθαριστή και τώρα φαίνεται πως απομένει η εκπλήρωση των απαιτούμενων αιρέσεων (πχ έγκριση από Τράπεζα Ελλάδος και λοιποί συνήθεις έλεγχοι) προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal.

Όπως είχε γράψει το Euro2day.gr, η πρόταση βρισκόταν εντός των ορίων της εύλογης αξίας που είχε θέση ο σύμβουλος πώλησης (EY) και πως υπήρχε η πολιτική βούληση στην Κύπρο για τον τερματισμό ενός πολυετούς σίριαλ, το οποίο είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο σημερινός εκκαθαριστής διεκπεραίωσε με μεγάλη ταχύτητα υποθέσεις που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα να πουλήσει τις θυγατρικές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας σε Ρουμανία (αγοραστής και πάλι η οικογένεια Βαρδινογιάννη) και Μάλτα, να φτάσει στο «παρά πέντε» την διάθεση των θυγατρικών στην Ελλάδα, ενώ επίσης ρευστοποίησε και ποσοστό των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που κατείχε στο προς εκκαθάριση χαρτοφυλάκιό του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v