Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπουτσάνης: «Βλέπει» ανάπτυξη και το 2019

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Μενέλαος Τασόπουλος στο συνέδριο του ΧΑ για τις εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης. Γιατί προβλέπεται το 2019 νέα βελτίωση οικονομικών επιδόσεων.

Παπουτσάνης: «Βλέπει» ανάπτυξη και το 2019

Συνέχιση του ρυθμού ανάπτυξης στις πωλήσεις της, με παράλληλη διεύρυνση του περιθωρίου EBITDA προέβλεψε για το 2019 η εταιρεία Παπουτσάνης, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΧΑ για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Μενέλαο Τασόπουλο, για φέτος αναμένεται αύξηση πωλήσεων γύρω στο 20%, ενώ αντίστοιχο -μεταξύ του +15% και του +20%- είναι και το προβλεπόμενο ποσοστό ανόδου για το επόμενο έτος.

Επίσης, την επόμενη χρονιά αναμένεται και η διεύρυνση του περιθωρίου EBITDA, καθώς μεταξύ άλλων:

α) Θα φανούν τα αποτελέσματα από επενδύσεις που έγιναν και είχαν ως στόχο τον περιορισμό του κόστους.

β) Μεγάλο ποσοστό των λαδιών (πρώτη ύλη για σαπούνια) που θα χρησιμοποιηθεί το 2019 έχει ήδη κλειστεί σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Παράλληλα, ο κ. Τασόπουλος αναφέρθηκε σε σχέδια επέκτασης της εταιρείας σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, αναφέροντας ενδεικτικά, μεταξύ άλλων:

• Η Νο1 εταιρεία παραγωγής σαπουνιών στην Ευρώπη υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και έχουν ξεκινήσει συζητήσεις της Παπουτσάνης με κάποιους πελάτες της, για τυχόν μεταφορά της παραγωγής τους στην Ελλάδα. Τυχόν ανάληψη τέτοιων εργασιών δεν έχει συνεκτιμηθεί στην προαναφερθείσα πρόβλεψη αύξησης των πωλήσεων.

• Λανσαρίστηκε η σειρά προϊόντων της εταιρείας για την περιποίηση μαλλιών. Η διοίκηση είναι ευχαριστημένη από τα μέχρι τώρα δείγματα, είναι αισιόδοξη για το συγκεκριμένο εγχείρημα και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η παραγωγή και έως το τέλος του έτους τα προϊόντα να είναι τοποθετημένα στα περισσότερα super markets.

• Κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, δεν είναι προγραμματισμένη μέχρι τώρα η υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, καθώς οι σημερινές εγκαταστάσεις μπορούν να «σηκώσουν» πολύ υψηλότερα επίπεδα πωλήσεων.

• Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης υπάρχουν στα προϊόντα σαπωνόμαζας.

• Γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε η αύξηση των πωλήσεων να γίνει με όσο το δυνατόν μικρότερη άνοδο του απαιτούμενου κεφαλαίου κίνησης.

Το εργοστάσιο της Παπουτσάνης συγκαταλέγεται σε ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης, με την εταιρεία να είναι η τρίτη σε μέγεθος ευρωπαϊκή βιομηχανία στον κλάδο της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v