Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Βλέπει αύξηση ζήτησης τσιμέντου στην Ελλάδα το 2019

Τι δήλωσε η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου στους αναλυτές κατά το χθεσινό conference call. Ποιοι παράγοντες θα οδηγήσουν το 2019 σε περιορισμένη ανάκαμψη την εγχώρια αγορά τσιμέντου μετά το αρνητικό φετινό ρεκόρ της.

Τιτάν: Βλέπει αύξηση ζήτησης τσιμέντου στην Ελλάδα το 2019

«Σε ισχυρό τελευταίο τρίμηνο για φέτος και σε θετικό momentum για το 2019» αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΤΙΤΑΝ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, στα πλαίσια του χθεσινού conference call που δόθηκε μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Αιχμή του δόρατος, αποτελεί για τον όμιλο η αγορά των ΗΠΑ, όπου αναμένεται τόνωση της ζήτησης για τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα, προκλήσεις αναμένονται σε άλλες αγορές που δραστηριοποιείται η ΤΙΤΑΝ, όπως αυτές της Αιγύπτου, της Τουρκίας και φυσικά της Ελλάδας.

Ειδικότερα για τη χώρα μας, το management της εισηγμένης μίλησε μεν για φετινό αρνητικό ρεκόρ ζήτησης, ωστόσο προέβλεψε μια περιορισμένη ανάκαμψη κατά στην επόμενη χρονιά.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε σε κάποια επίδραση από ορισμένα δημόσια έργα που αναμένεται να «τρέξουν», στο θετικό επηρεασμό από την πορεία του τουρισμού, αλλά και σε κάποια κινητικότητα στο χώρο της ιδιωτικής κατανάλωσης. Βέβαια, η όποια βελτίωση θα συγκρίνεται με την πρωτόγνωρα χαμηλή επίδοση του 2018.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα του πρώτου εννεαμήνου του 2018, σύμφωνα με τα οποία ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1.101,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 3,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 8,2% και διαμορφώθηκαν σε 196,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν από τα 33,1 στα 50,23 εκατ. ευρώ (συνέβαλαν τόσο οι θετικές συναλλαγματικές διαφορές, όσο και η μειωμένη εγγραφή φόρων προερχόμενη από τις ΗΠΑ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v