Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSR Hellas: Αντικατέστησε οχτώ κατεστραμμένες στάσεις ΚΤΕΛ στη Λ. Μαραθώνα

Ηδράση του CSR HELLAS και των επιχειρήσεων-μελών του εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης συνεργασίας, που αναπτύσσει σταδιακά τόσο με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση όσο και με την Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο.

CSR Hellas: Αντικατέστησε οχτώ κατεστραμμένες στάσεις ΚΤΕΛ στη Λ. Μαραθώνα

Το CSR HELLAS συνεχίζει τις πρωτοβουλίες που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις τραγικές πυρκαγιές στις 23 Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, συντονίζοντας δράσεις σε συνεργασία με τα μέλη του.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση οχτώ στάσεων ΚΤΕΛ επί του καμένου τμήματος της Λεωφόρου Μαραθώνος που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά, σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος που κατατέθηκε από πλευράς Δήμου Μαραθώνα. Το έργο βασίστηκε σε τεχνικές προδιαγραφές που παρασχέθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το CSR HELLAS ανέλαβε το συντονισμό και υλοποίηση του έργου μέσω ανάθεσης του συνόλου του σε εργολήπτρια κατασκευάστρια εταιρεία, με κόστος που καλύφθηκε από συνεισφορές των εταιρειών Ελληνικός Χρυσός, Interamerican, ΚΑΥΚΑΣ, Μύλοι Λούλη, Νιρεύς, Novartis, Όμιλος Mellon, Philips Hellas, Siemens, ΣΟΛ, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Θεσσαλίας και Unilog, μελών του CSR HELLAS.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε τρία στάδια: α) αποξήλωση των κατεστραμμένων στάσεων, πριν από τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου στην κλασσική διαδρομή στις 11 Νοεμβρίου 2018, β) δημιουργία βάσης σκυροδέματος για κάθε στάση, με πρόσθετη χορηγία σε είδος (τσιμέντο) από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ, μέλος του CSR HELLAS και γ) κατασκευή και τοποθέτηση των νέων στάσεων.

Η παραπάνω δράση του CSR HELLAS και των επιχειρήσεων-μελών του εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης συνεργασίας, που αναπτύσσει σταδιακά τόσο με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση όσο και με την Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο την συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην κάλυψη αναγκών που δεν προβλέπεται να καλυφθούν από τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες δημιουργίας οφέλους για την πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της, λειτουργώντας ως παράδειγμα συμβολής στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030 και ειδικότερα στο Στόχο 17 που θέτει στο επίκεντρο την αξία της συνεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v