Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Quest Holdings: Τι περιλαμβάνει το τριετές αναπτυξιακό πλάνο

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings κ.κ. Θεόδωρος Φέσσας και Απόστολος Γεωργαντζής αναλύουν τη στρατηγική ανάπτυξης και τους στόχους του εισηγμένου ομίλου για την επόμενη τριετία.

Quest Holdings: Τι περιλαμβάνει το τριετές αναπτυξιακό πλάνο

Με στόχο μέσα σε δύο ή τρία χρόνια ο κύκλος εργασιών να υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ (το 2018 θα κλείσει λίγο πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ) και παράλληλα η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων να αυξηθεί στο 20% (από το 10% του 2016), ο Όμιλος Quest Holdings σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 80 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα κατευθυνθούν μεταξύ άλλων:

*  Στο νέο κέντρο διαλογής της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS στο Αιγάλεω (άνω των 30 εκατ. ευρώ) προκειμένου να διπλασιαστεί η παραγωγικότητα της εταιρείας, ξεπερνώντας τα 20.000 δέματα ανά ώρα.

*  Στην απόκτηση νέων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου η τρέχουσα συνολική ισχύς να αυξηθεί από τα 13 στα 20 Mw.

*  Σε νέες επενδύσεις και εξαγορές είτε σε «ομόκεντρους κύκλους» των υπαρχουσών δραστηριοτήτων, είτε σε νέες δραστηριότητες.

Η χρηματοδότηση των σχεδιαζόμενων επενδύσεων θα γίνει μέσα από την επανεπένδυση του 80% των ετησίων κερδών (το υπόλοιπο 20% θα διανέμεται στους μετόχους) και ενδεχομένως να χρειαστεί η ανάληψη περιορισμένου δανεισμού.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO του ομίλου κ. Απόστολος Γεωργαντζής, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, η οποία ακολούθησε την παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr στις 29 Νοεμβρίου με τίτλο «Quest Holdings: Έρχεται μπαράζ επενδύσεων», όπου περιγράφονται οι στόχοι και οι προοπτικές ανά τομέα δραστηριότητας).

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Quest Holdings Θεόδωρος Φέσσας (φωτ.) ανέλυσε τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η στρατηγική του Ομίλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Φτάσαμε μέχρι εδώ επειδή κάναμε καλά τη δουλειά μας, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία. Έχουμε αρχίσει τη μετεξέλιξή μας από οικογενειακή εταιρεία, σε έναν όμιλο που διοικείται επαγγελματικά από managers. Στόχος είναι σταδιακά, η ευθύνη του ομίλου να περάσει στην επόμενη γενιά. Επενδύουμε σε εταιρείες leaders στους κλάδους τους, αναζητούμε νέες ευκαιρίες στους υπάρχοντες τομείς ή σε παραπλήσιους, αναλαμβάνουμε λελογισμένο ρίσκο και εφαρμόζουμε καλές επιχειρηματικές πρακτικές».

Επίσης, ο κ. Φέσσας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε:

*  Το μέτρο του τέλους για τα πνευματικά δικαιώματα είναι άδικο και ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Επικοινωνιών Ελλάδας) έχει κάνει παρέμβαση προς την Πολιτεία, υποστηρίζοντας πως το μέτρο επιβάλλεται να ανακληθεί, τουλάχιστον ως προς την αναδρομικότητά του.

* O όμιλος έχει αιτηθεί «άδεια ιδρύματος πληρωμών» και οι όποιες νέες υπηρεσίες προσφέρει η Cardlink θα γίνει με τη συνεργασία των τραπεζών, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v