Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Καμπανάκι κινδύνου στην κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα

Σήμα κινδύνου για τη συνέχιση της κλωστοϋφαντουργικής δραστηριότητας εξέπεμψε χθες η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας. Η διεθνής επιδείνωση της κατάστασης και το αντιαναπτυξιακό εγχώριο περιβάλλον. Καλές ειδήσεις για τον τομέα της ενέργειας.

Επίλεκτος: Καμπανάκι κινδύνου στην κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα

«Βιώνουμε μια κρίσιμη περίοδο, μέσα στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της κλωστοϋφαντουργικής μας δραστηριότητας» δήλωσε χθες στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Ευριπίδης Δοντάς, συμπληρώνοντας:

«Εδώ και μήνες, όχι μόνο στον κλάδο μας, αλλά και γενικότερα, έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια ύφεση, η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Ειδικότερα, παρατηρείται σημαντική καθίζηση στη ζήτηση βάμβακος, εξέλιξη που πολύ πιθανόν είναι να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον κλάδο.

Η Επίλεκτος έχει καταφέρει να αυξήσει περισσότερο από 20% τις πωλήσεις της κατά το πρώτο μισό της τρέχουσας χρήσης (η οποία κλείνει στις 30/6/2019), ωστόσο αυτό ούτε μας ικανοποιεί, ούτε είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, όταν εδώ και τόσα πολλά χρόνια, η κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα καταγράφει συνεχώς ζημίες. Το θετικό πάντως είναι πως το πελατολόγιό μας δεν φαίνεται μέχρι τώρα να επηρεάζεται τόσο αρνητικά όσο ο μέσος όρος της αγοράς και μας στηρίζει σε τιμές και παραγγελίες. Σε κάθε περίπτωση, εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε πολιτικές περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού μας κόστους».

Γενικότερα, είναι γνωστές οι θέσεις του Ευριπίδη Δοντά (αλλά, και των άλλων παραγόντων του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου) για την ύπαρξη αντιαναπτυξιακού κλίματος στην Ελλάδα, όπως αυτό εδώ και πολλά χρόνια εκδηλώνεται με τις ιδιαίτερα υψηλές επιβαρύνσεις στο κόστος του ρεύματος και στο ιδιαίτερα επαχθές μη μισθολογικό κόστος. Χθες μάλιστα, ο κ. Δοντάς επικαλέστηκε τα στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης της «Ελληνικής Παραγωγής» για την εγχώρια μεταποίηση.

«Ανεβαίνει» ο κλάδος της ενέργειας

Σε αντίθεση με την κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα, θετικά εξελίσσεται η παρουσία της Επιλέκτου στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το υπάρχον φωτοβολταϊκό πάρκο λειτουργεί απρόσκοπτα και κερδοφόρα, ενώ η μονάδα του βιοαερίου βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας (σύντομα θα κατατεθεί αίτηση για άδεια λειτουργίας και εκτιμάται πως σταδιακά η μονάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με εντονότερους ρυθμούς»).

Τέλος, σε ότι αφορά την διαδικασία ρύθμισης των χρεών της εισηγμένης εταιρείας, η έφεση που υπέβαλε η εταιρεία στην αρνητική πρωτόδικη απόφαση συζητήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου και η σχετική δικαστική απόφαση αναμένεται.

ΥΓ: Η μέτοχος κα Φωτεινή Δοντά που ελέγχει το 7,27% των μετοχών της εταιρείας, είτε δήλωσε παρούσα, είτε καταψήφισε τα πλείστα θέματα της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v